E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliyor---

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
30 Temmuz 2012 - 08:48 borsagundem.com

Altın, altı haftanın en uzun yükselişini sürdürerek beşinci güne taşıyor

Altın, dünyanın dört bir yanında politika yapıcıların ekonomilerinin desteklemek adına adım atacakları spekülasyonları para birimlerine olan talebi düşürüp yatırımcıyı kıymetli metallere yönlendiriyor; altın haftanın en uzun yükselişini sürdürerek beşinci güne taşıyor.
Spot altının onsu, kar satışlarında dolayı kayıp ve kazanç arasında gidip geldikten sonra pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da yerel saatle 1,621.95 dolardan alıcı buluyor. Altının bugünü artıda tamamlaması halinde 18 haziran tarih sonlu yedi günlük serinin ardından bu beş günlük seri ile ile en iyi performansını elde etmiş olacak. Külçe altın 27 temmuz tarihinde 1,629.35 dolara yükselerek 19 haziran tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü ve ikinci aylık kazancına hazırlandı. Külçe altının yanı sıra altın vadelileri de değer kazandı.
Amerikan Merkez Bankası Fed'in yetkilileri piyasaların sonucunı dört gözle beklediği iki günlük toplantılarına yarın başlıyorlar. Toplantıdan sonraya denk gelen 3 ağustos tarihinde açıklanacak olan ABD işsizlik verisinin ise yüzde 8.2'de kaldığı tahmin ediliyor. Amerikan Merkez, geçtiğimiz ay kısa vadeli tahvillerle uzun vadeli tahvilleri yer değiştirdiği "Twist Operasyonu"nu genişlettiğini açıklamıştı. Merkez'in kısaca QE diye anılan parasal genişlemeye 2 tur giderek 2.3 trilyon dolar tahvil almasından ile altın aralık 2008 - haziran 2011 tarihleri arasında fiyatını ikiye katladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)