E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliyor---

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
31 Temmuz 2012 - 08:55 borsagundem.com

Dünyanın dört bir yanında merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek için ek araçlar kullanacakları beklentisi ile altın tırmanışını sürdürüyor

Dünyanın dört bir yanında merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek için ek araçlar kullanacakları beklentisi ile altın tırmanışını sürdürerek ikinci aylık kazancına yöneliren kasım ayından beri de en iyi performansını sergiliyor.
Spot altının onsu 27 temmuz tarihinde altı haftanın yükseği olan 1,629.35 doları gördükten sonra yüzde 0.2 kadar artışla 1,625.40 dolara çıktı ve Singapur'da yerel saatle 10.03'te 1,624.60 dolardan işlem gördü. Külçe altının onsu haziran ayındaki yüzde 2.4'lük artışın ardından bu ay yüzde 1.7 yukarıda seyrederken bu yıl ise yüzde 3.9 artıda bulunuyor. Amerikan Merkez Bankası Fed'in 2.3 trilyon dolar tahvil satın alarak kısaca QE diye anılan parasal genişlemeye iki tur gittiği aralık 2008 - haziran 2011 tarihlerinden sonra altın değerinin yaklaşık iki katına katladı.
Amerikan Merkez'in iki gün boyunca gerçekleştireceği toplantısı bugün başlarken İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası da bu hafta içinde toplanacaklar.
Çin'in en büyük aracı kurumunun birimlerinden CITICS Futures Co analisti Xiang Nan konuyla ilgili “ABD ekonomisndeki oynaklık devam ettikçe parasal genişlemeye gitme potansiyeli de yükseliyor. Bu süreçte altın daha iyisini yapabilridi fakat tam karşısında güçlü dolar duruyor." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)