E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın yükselmeye devam edecek---

Altın yükselmeye devam edecek

Altın yükselmeye devam edecek
28 Ocak 2020 - 11:47 borsagundem.com

Altın koronavirüs korkusuyla 1600 dolara doğru tırmanırken analistler daha da yükseleceği görüşünde

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar yayılan koronavirüs korkusuyla güvenli limanlara yönelirken altın ons başına 1600 dolar seviyesine doğru yükseliyor.

Hafta sonu virüsün yayılması ve ölen sayısının artmasıyla küresel borsalar pazartesi günü çakıldı. Çin'de ölenlerin sayısı 106'ya çıkarken tam 44 bin 132 kişi müşahade altında tutuluyor.

Yatırımcılar pazartesi günü güvenli limanlara yöneldi. ABD'nin 10 yıllık Hazine getirisi % 1,61 düşerek son üç ayın en düşük seviyesine indi. Bir diğer güvenli liman olarak görülen yen ise % 0,3 arttı.

Satın alma fırsatı geldi, acele etmeyin

Altın, ABD ile İran arasında gerginliğin artmasıyla son yedi yılın en yüksek seviyesi olan 1,611 dolar seviyesine ulaştı. Borsaların ralliye devam etmesiyle bu seviyede tutunamadı.

Miller Tabak varlık yönetimi şirketinin baş stratejisti Matt Maley’e göre emtialar en yüksek noktalarını olan bu seviyeleri kırabilirler. Malley altının borsaların rallisine rağmen 1.550 dolarlık kilit destek seviyesinin altına düşmemesini gücünün gösterdiğini belirtti.  

Malley’e göre altın ocak ayındaki seviyeleri tekrar yakalarsa rallisi hızla artacak. Bir sonraki izlenmesi gereken kritik eşik ise 1.611 dolar seviyesi.

Virüs salgını gündemdeki yerini koruyor

 

BIST'te negatif hava dağıldı mı?

 

Borsa da tepkiye ayak uyduracaktır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)