E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselmeye hazırlanıyor---

Altın yükselmeye hazırlanıyor

Altın yükselmeye hazırlanıyor
03 Haziran 2011 - 09:48 borsagundem.com

Avrupa'daki sıkıntı ve büyümedeki yavaşlama sebebiyle altın iki haftalık kazancını genişletebilir

Küresel ekonomideki yavaşlama ve Avrupa'daki borç krizinin kıymetli metallere olan talebi desteklemesi ile altın iki haftalık kazancını genişleterek tırmanabilir.
Spot altının onsu Singapur'da 11.37'de 1,532.75 dolardan işlem görmeden önce yüzde 0.2 değer kazanarak 1,535.88 dolara yükseldi. Altın haftalık bazda ise pek fazla değişim göstermedi. Spot gümüş ise önceden yüzde 0.4 kadar değer kazanarak 36.34 doları gördükten sonra pek değişim göstermeyerek 36.1462 dolar oldu.
Ekonomistler, ABD'de bugün açıklanacak olan tarımdışı istihdam beklentilerini aşağı yönlü revize etti. Son haftalarda ABD'den gelen ekonomik verilerin beklentilerin altında kalması ve yavaşlama sinyallerinin belirmesi, ekonomistlerin tahminlerini indirmesine neden oldu. MarketWatch'un ekonomistleri, Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıklayacağı Mayıs ayına ait istihdam rakamlarının 125 bin kişilik artışa işaret etmesini bekliyor.
Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu yetkilileri varlık satışları ve kemer sıkma tedbirleri ile Yunanistan'ın yeni yardım paketini 78 milyar euroya çıkarmayı hedefliyor.
İvme kazanan enflasyon, Avrupa'nın borç krizi, zayıflayan dolar ve iç savaş içindeki Libya'nın yarattığı endişe altın vadelilerinin geçtiğimiz ay 1,577.57 Dolar ile rekor kırmasında destekleyici oldu. 10 yıllık rallisini 11. yıla taşıyan altın fiyatları 2011 yılında yüzde 7.9 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ThNmsMFBCnZ19 Haziran 2011 15:43

    Cool! That's a ceelvr way of looking at it!

  • Kemal Ertuğ03 Haziran 2011 22:43

    Petrol arzı daraldıkça ülkeler ve insanlar güvendiği limanlara yatırım yapıyor, bunlar da petrolün kendisi, altın, gümüş ve de bakır. Bence altın ve gümüş bulunduranlar orta ve uzun vadede ciddi anlamda kazanacak, altın hesabı veya fon demiyorum, halis muhlis altından söz ediyorum. Neden bazı ülkeler piyasadan altın topluyor sizce ? Demek ki insanlar kağıtlara güvenmiyor.