E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Yunanistan nedeniyle yükselişte---

Altın Yunanistan nedeniyle yükselişte

Altın Yunanistan nedeniyle yükselişte
09 Şubat 2015 - 08:50 borsagundem.com

Altın Yunanistan'daki ekonomik gerginlik nedeniyle güvenli liman olmaya başladı

Altın, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın, hükümetinin ülkenin kurtarma paketini reddetiğini bir kez daha vurgulaması ve Ukrayna sorununun daha da kötüleşebileceğine ilişkin endişelerin artmasının güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu değer kazandı. 

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,239.31 dolara kadar çıktıtan sonra, Singapur saati ile 11:54'te, 1,237.72 dolara geldi. Fiyatlar 6 Şubat'ta, ABD'de istihdamın Ocak ayında beklenenden daha fazla artmasının Fed'in 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına doğru hareket edeceği beklentilerini güçlendirmesi sonucu, 1,228.48 dolar ile 15 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Yunanistan Başbakanı Tsipras, Pazar günü yaptığı açıklamada, asgari ücreti artırma ve altyapı özelleştirmelerini durdurma taahhüdünde bulundu ve bu durum, onu, Euro Bölgesi maliye bakanları ile acil toplantıya girmeden önce, kreditörlerle çarpışma rotasına soktu. Ukrayna'nın neredeyse bir yıldır süren sorunu, Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna'nın 11 Şubat'ta Belarus'un Minsk kentinde toplanmasını amaçlayan görüşmelerin Berlin'de bugün başlayacak olması ile birlikte kritik bir döneme girdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)