E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Yunanistan'la yükselebilir---

Altın Yunanistan'la yükselebilir

Altın Yunanistan'la yükselebilir
13 Haziran 2011 - 09:30 borsagundem.com

Altın, Yunanistan'ın "baş ağrısı" olmaya devam etmesi ile kazancını daha da artırabilir

Yunanistan'ı iflasın eşiğine getiren Avrupa'daki borç krizi ve ABD ile Çin'deki ekonomik büyümenin yavaşlamasına karşın yatırımcılar altını sığınak olarak görmeyi sürdürüyor.
Spot altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da 11.52'de 1,530.70 dolardan işlem gördü. Ağustos teslimli altın vadelilerinin onsu da aynı şekilde değer kazanmayarak 1,531.40 dolar oldu. Spot gümüşün onsu ise yüzde 0.9 değer kaybıyla 35.85 dolara geriledi.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble Yunanistan'ın ikinci kurtarması ile ilgili yatırımcılarla 14 aydır anlaşmazlık içindeler.  Bloomberg'in 14 haziranda açıkladığı araştırmasına göre ABD perakende satışları otomotiv satşlarının düşmesi sebebiyle son 11 ayda ilk kez muhtemelen gerileyecek.
KEB Futures uzman tarderı Hwang Il Doo; "Avrupa'nın borç krizi uzuzn süreli baş ağrısı olmayı sürdürdükçe, altın da alışılan seviyelerin çok çok üstünde seyretmeyi srüdürecek." yorumunda bulundu.
İvme kazanan enflasyon, Avrupa'nın borç krizi, zayıflayan dolar ve savaş halindeki Libya'nın yarattığı endişe ile altın 2 mayıs tarihinde 1,577.57 Dolar ile rekor kırdu. Rallisini 11. yıla taşıyan altın bu yıl içinde yüzde 7.7 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)