E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yüzde 15 düşebilir---

Altın yüzde 15 düşebilir

Altın yüzde 15 düşebilir
03 Nisan 2013 - 15:12 borsagundem.com

Societe Generale, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 15 değer kaybedebileceğini öngördü

Societe Generale Emtia Araştırmaları Birimi Başkanı Michael Haigh, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 15 değer kaybedebileceğini söyledi.
CNBC’ye konu hakkında değerlendirmede bulunan yönetici, “Altın fiyatları konusunda birkaç aydır düşüş beklentisi içendeyiz” ifadelerini kullandı. Altının ‘balon bölgesinde’ olduğunu kaydetti.
Socite Generale’in hazırladığı ‘Altın Çağının Sonu’ başlık rapor hakkında yorum yapan Haigh, ekonomik verilerden gelen iyi haberlerin sığınak olarak görülen altında düşüş getirdiğini hatırlattı.
Raporda, yatırımcıların son 10 yılda yaptıkları alımlarla altın fiyatlarını önemli oranda yükselttiklerini vurgulayan Haigh, son 5 yılda agresif merkez bankası alımlarının enflasyona neden olabileceği endişelerinin altını desteklediğini ifade etti. Faiz oranlarının düşük kaldığı ortamda altında yeni uzun pozisyonların çok artmasının öngörülmediğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OLIMPOS03 Nisan 2013 19:10

    ŞAHSEN ALTININ 1.522 NİN ALTINA DÜŞECEĞİNE İNANMIYORUM.YTD.

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST03 Nisan 2013 17:41

    FED'İN SAÇTIĞI DOLARLAR ABD'YE DÖNECEKTİR SONUNDA,BORSALARDA FİYAT/KAZANÇ VE PD/DD RASYOLARI HEM AND HEM DİĞER MAJOR BORSALARDA OLMAYACAK DERECELERE YÜKSELDİLER AMA BÜYÜMELER BU YÜKSELMEYİ YANSITMIYOR HELE BDİ ENDEKSİ HİÇ YANSITMIYOR AMD FED FONLARIYLA DÜNYADA BÜYÜK BİR OYUN OYNATTI VE ÖNCE ALTINI 1900 DOLAR ÜZERİNE YÜKSELTİP DAHA DA YÜKSELECEK YAYGARALARIYLA TÜM DÜNYAYA ALTINLARI KİLİTLEYİP GÖMDÜLER ŞİMDİ ALTINDA GİDİŞAT 1400 DOLAR ALTI VE ŞİMDİLERDE BÜYÜK ANALİZCİLER DE BU FİKRE GELDİ DIŞARDA,VE NE YAPTILAR ALTINDAN SON BİR YILDA ÇIKAN FONLAR BU KEZ DÜNYA BORSALARINI YÜKSELTTİLER OYSA BÜYÜMELER YOK,KARLAR BÜYÜMEYİ VE ŞİRKET DEĞERLEMELERİNİ DOĞRU YANSITMIYOR HALA VE BORSALAR ZİRVELERDE ÖYLEYSE ALTINI GÖMDÜKLERİ GİBİ ŞİŞİRDİKLERİ BORSALARI DA YAKINDA GÖMERLERSE ŞAŞIRMAYALIM SONRA İRAN,SURİYE OLAYLARI GÜNDEME GELECEĞİNDEN HİSSEDE KALANIN ÇOOOK CANI YANABİLİR BELKİ DE BU KIŞ YOKSA ÖZELLİKLE İRAN OLAYINI PEK BEKLETMEZLER GİBİ STRATEJİSTLER YORUM YAZDIKLARINA GÖRE ZİRVELERDE İKEN BORSALARIN ÇOK TEHLİKELİ FİYATLARDA OLDUKLARININ GÖRMEK İÇİN KAHİN OLMAYA GEREK YOKTUR BENCE.EN İYİ KAR CEPTE OLANDIR.

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST03 Nisan 2013 17:09

    ben yıl sonuna dek 1300 dolarlara dek düşebilir analizini bir ay önce yazdım şimdi bunlar yeni görüyor düşme nedenlerini bravo iyi aşamadalar.borsalarda da bu yaz başlarında büyük düşüşler yaşanabilir çok dikkatli olmalı fed'in saçtığı paralarla oynayan fonlar dünyada altını 1900 dolarlara çıkartıp 1550'lere kadar gömdüler daha da satacaklar,altından çıktıklarıyla son bir senedir borsaları yükselttiler ve zirvelerdeki borsalardan da yakında çıkmaya başlayabilirler sonra dolarlar ab^ye geri dönecek muhtemelen dolar fiyatları da sonra paritelere göre yükselebilir zirvelerdeki borsalar çok tehlikelidir bu günlerde dikkatli olmalı gaza fazla gelmemeli ve karlar korunmalı derim.

  • misafir03 Nisan 2013 15:50

    ne zaman böyle açıklamalar gelse altında yukarı yönlü hareket başlar nedense..hepsi düzenin oyunu...