E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yüzde 30 yükselebilir---

Altın yüzde 30 yükselebilir

Altın yüzde 30 yükselebilir
10 Mayıs 2011 - 19:36 borsagundem.com

Deutsche Bank altın öngörülerini açıkladı

Deutsche Bank´e göre, 2 Mayıs´ta 1,577.57 dolar olarak rekor kıran altın yatırımcıların ekonomik belirsizliklerden korunmak amacıyla metale yönelmesiyle Ocak ayına kadar yüzde 30 tırmanabilir.
Bankanın yöneticilerinden Hal Lehr, "Altında şu anki seviyelere rağmen yükseliş bekliyorum. Önümüzdeki sekiz ayda 2000 dolara ulaşabilir" diye konuştu.
Avrupa´daki borç krizi, ABD´deki ekonomik belirsizlik ve Ortadoğu´daki çatışmalarla metal geçen sene yükselmiş ve George Soros ile John Paulson´yun da aralarında bulunduğu birçok yatırımcı altın yatırımlarını artırmıştı.
Wall Street Journal´ın Soros Fon Yönetimi´nin değerli metalleri sattığına dair bir haber yayınlamasının ardından metal, 4 Mayıs´ta yüzde 1.6 değer kaybetmişti.
Lehr, geçen 12 ayda yüzde 92 yükselen mısır fiyatlarında da yükseliş olacağını ifade ederek, "Temmuz´da fiyatların 800 doları aşmasını bekliyoruz ancak önümüzdeki 2-3 senede fiyatlar 700 dolar aralığında kalmayı sürdürecek" diye konuştu. Mısırın yetişmesinin hava şartlarına bağlı olduğunu belirten Lehr, emtia fiyatının etil alkol ve bio yakıtla destekleneceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal Ertuğ21 Mayıs 2011 22:01

    petrol arzı daraldıkça ülkeler ve insanlar güvendiği limanlara yatırım yapıyor, bunlar da petrolün kendisi, altın, gümüş ve de bakır. bence altın ve gümüş bulunduranlar orta ve uzun vadede ciddi anlamda kazanacak, altın hesabı veya fon demiyorum, halis muhlis altından söz ediyorum. neden bazı ülkeler piyasadan altın topluyor sizce ?