E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına Avrupa dopingi---

Altına Avrupa dopingi

Altına Avrupa dopingi
06 Ocak 2012 - 15:03 borsagundem.com

Avrupa'daki mali kriz endişeleri ve Orta Doğu'daki gerilimin altın talebini artırmasıyla metal fiyatları yükseliyor

Altın fiyatları İran'daki gerilim ve Avrupa'da bitmek bilmeyen kriz endişesinden destek buluyor. Bloomberg'in verilerine göre, altının euro ile korelasyonunun düştüğü görüldü.
Avrupa Merkez Bankası üyesi Klaas Knot, euro bölgesindeki krizin sona ermesine yardımcı olmak için Almanya'nın Avrupa kurtarma fonununu desteklemesi gerektiğini belirtti. Öte yandan Avrupa Birliği ülkeleri, İran'a petrol ambargosu uygulamasını değerlendiriyor.
Societe Generelae'de stratejist olan Jesper Dannesboe, "Altının yavaş yavaş güvenli liman özelliğine geri döndüğünü görüyoruz. Fşyat dibe vurdu, dolayısıyla adım adım yükseliş trendine geçecek. Temel tetikleyici ise merkez bankalarının daha fazla parasal genişlemeye gideceği beklentisi" dedi.
Spot altının onsu Londra'da 1,621.50 dolardan işlem gördü. Fiyat erken saatlerde yüzde 0.4 kadar artarak 1,628.52 dolara kadar yükselmişti. Bu, 21 Aralık'tan beri en yüksek seviye.
New York Comex'te Şubat teslim metal ise yüzde 0.2 değer kazanarak 1,622.80 dolar oldu.
Avrupa endişelerinin dolar endeksini bir yılın zirvesine taşımasıyla bu hafta külçe altın yüzde 4.1 değer kazanarak 28 Ekim'den beri en büyük artışı kaydetti.
Bu hafta Avrupa'da ekonomiye olan güvenin 2 yılın en düşük seviyesine inmesi ve işsizliğin 13 yılın zirvesine çıkmasıyla Dolar ise Euro karşısında yüzde 1.3 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)