E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına Çin dopingi!---

Altına Çin dopingi!

Altına Çin dopingi!
01 Şubat 2016 - 07:47 borsagundem.com

Altın, Çin'de imalat sektörü göstergesinin daralmanın sürdüğünü işaret etmesinin ardından yükseldi

Altın, Çin'de imalat sektörü verisinin daha da daralmayı işaret etmesi ve buna bağlı olarak güvenli liman alımlarının artmasının ardından güçlenirken, yatırımcılar fonlar yoluyla altın varlıklarını artırdı.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,122.40 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:47'de 1,122.08 dolara geldi. Fiyatlar, Cuma günü, Japonya Merkez Bankası'nın eksi faiz uygulamasına geçmesi ile birlikte doların güçlenmesine rağmen kazançlarını korudu ve metal Ocak ayını yüzde 5.4 yükselişle geçti.

Altın bu yıl, Çin ekonomisindeki yavaşlamanın talebi düşüreceği endişeleri ile hisse senetlerinde tetiklenen satış dalgası ile birlikte ralli yaptı. Çin'de resmi imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak ayında da daralma işaret ederek, sektördeki kötüleşmenin altıncı aya taşındığını işaret etti ve beklenenin altında çıktı. Çin'de, öte yandan, özel sektörün açıkladığı imalat sanayi PMI verisi de daralmayı işaret etti.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, imalat PMI verisini işaret ederek, "Çin verisinin beklenenden kötü çıkması, altına bir miktar güvenli liman alımı getirebilir" dedi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları geçen ay, Kasım başından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Varlıklar Perşembe günü itibariyle yükselişini dokuzuncu güne taşıdı.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın, yüzde 5 yükselerek, oldukça etkileyici bir Ocak ayını geride bıraktı ve hisse senetleri için unutulması gereken bir ayda güvenli liman statüsünü teyit etti," dedi ve "Metal ayrıca Cuma günü de oldukça etkileyici bir seyir gösterdş ve dolar-yen'deki güçlü yükselişi dikkate almadı" şeklinde görüş bildirdi.

Spot gümüş Pazartesi günü yüzde 0.3 yükselirken, platin fazla değişmedi ve palladyum yüzde 0.2 geriledi.

Eliseo, "Bu hafta, piyasada dikkatler, Draghi ve Kuroda'nın konuşmaları ile birlikte yeniden merkez bankalarına çevrilecek ve ABD'de aralarında dikkatle izlenen tarım dışı istihdam da olan bir dizi veriye de bakılacak" şeklinde konuştu.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi bu hafta konuşma yapmaya hazırlanıyor. ABD'de ise Ocak ayı tarım dışı istihdam verisi 5 Şubat'ta açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)