E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolar darbesi ile sert düştü---

Altın dolar darbesi ile sert düştü

Altın dolar darbesi ile sert düştü
18 Kasım 2016 - 07:45 borsagundem.com

Altın Yellen sonrası doların değer kazanması ile satışlarını hızlandırdı, Dolar bazında kilogramda kayıp 1000 dolara yaklaştı

Dün güne sakin bir başlangıç yapan ons altın  ABD verileri sonrasında hareketlendi. Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklanan konuşma metninde yakın bir tarihte faiz artırımının uygun olabileceğini belirtmesi doların güçlenmesine neden oldu.

Fed Başkanı Yellen`ın `Faiz artırımı yakın` açıklamasının ardından doların yükselişi, altında adeta çöküş getirdi. Dolar bazında kilogramda kayıp 1000 dolara yaklaştı. Dolar/TL`nin yükselişiyle yurt içinde ise altın fiyatları stabil seyrediyor. 

Altın beş ayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. Dolarda yaşanan bu yükseliş altında satıcılı bir seyire neden oldu. Dün 1218 seviyesinden gevşeyen metal 1211 destek seviyesinin kırılması ile satışların hızlandırarak 1208 dolardan kapandı. Yeni günde ise değerli metal 1203 seviyesini test etmesinin ardından yüzde 1.05 kayıpla 1205.98 dolarda...

Sarı metal geçen hafta, Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimini kazanmasının etkisiyle yüzde 5.9 ile üç yılı aşkın sürenin en güçlü haftalık kaybını gerçekleştirmesinin ardından, bu hafta yüzde 1.6 daha geriledi.

ABD'den açıklanan enflasyon rakamlarıda TÜFE beklentiler doğrultusunda gerçekleşirken, çekirdek
TÜFE beklentilerin hemen altında geldi. TÜFE'nin beklentiler doğrultusunda gelmesi piyasa tarafından olumlu algılanırken doların yükselişine destek oldu.

FED Başkanı Janet Yellen dün piyasalarca beklenen konuşmasında ABD'de açıklanan verilerin istihdamda artışa ve enflasyonda yükselişe işaret etmesi halinde faizlerin "görece yakın" dönemde artırılabileceğini söyleyerek, faizlerin gelecek ay artırılabileceğine dair açık bir ipucu verdi.

Yellen, ABD'de başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazanmasından bu yana yaptığı ilk konuşmasında, "Yakın dönemde böyle bir artışı yapmak uygun olabilir" dedi.

Dolar/TL'de yeni rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)