E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına Hindistan darbesi---

Altına Hindistan darbesi

Altına Hindistan darbesi
27 Kasım 2012 - 23:02 borsagundem.com

Altın, dünyanın en büyük alıcısında piyasanın sessizleşmesiyle üst üste ikinci haftalık düşüşe doğru ilerliyor

Altın, geçtiğimiz yılın en büyük alıcısı Hindistan'dan gelen talebin düşmesiyle üst üste ikinci haftalık kayba doğru yol alırken, tekrar sıçramaya geçen dolar da sarı metalin alternatif yatırım olarak cazibesini düşürdü.
UBS AG'nin bugün yazdığı bir rapora göre Hindistan'daki altın satın alımı geriledi. ABD Dolar Endeksi, dayanıklı tüketim mallarına olan talebin son beş ayın zirvesine çıktığını gösteren verilerin ardından kazançlarını genişletti.
Viyana'da bulunan Erste Group Bank AG emtia analisti Ronald Stoeferle, telefonla yapılan bir görüşmede "Güçlenen dolar, altının aleyhine işliyor. Aynı zamanda fiziksel piyasa da sessiz görünüyor" ifadelerini kullandı.
Aralık vadeli altının onsu New York saatiyle 10:25'te yüzde 0.4 değer kaybederek 1,743.30 dolara geriledi. Fiyatlar dün ise yüzde 0.1 düşmüştü. Mart vadeli gümüşün onsu ise yüzde 0.5 geriledi ve 34.06 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)