E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına ilgi azalıyor---

Altına ilgi azalıyor

Altına ilgi azalıyor
23 Mart 2012 - 12:21 borsagundem.com

ABD ekonomisindeki iyileşme işaretleri yatırımcıları güvenli limanlardan uzaklaştırınca yatırımcılar altın için heveslerini kaybettiler

Son 10 yılda altına olan ilgi arttı, fiyatlar 2011´deki 253 dolar seviyesine göre yedi kat yükselerek geçen yıl 2000 dolara yaklaştı. Fakat yatırıcılar taze parayı artık altına yatırmaya o kadar da hevesli değiller.
Credit Suisse emtia satışları birimi başkanı Kamal Naqvi, "Altına ilgi rallini başlangıcından bu yana görülen en düşük seviyede." diye konuştu.
Şu anda kadar birkaç trader ya da yatırımcı altının 10 yıllık boğa piyasasının sona erdiğine ianıyor. Yine de batılı yatırımcılardan ve Asyalı tüketicilerden gelen talebin düşüşü piyasayı sarstı.
Traderlar, Asya ve Orta Doğu´daki fiziksel piyasaların da sessizleştiğine dikkat çekiyorlar ki bu piyasalar fiyatlar düşüşe geçtiğinde desteği sağlıyorlardı.
Bazı üst düzey altın traderları ve bankacılar fiyatların 1450-1520 dolar aralığına inebileceğini düşünüyorlar. Bu, geçen Eylül´de görülen 1920 dolara göre yüzde 24 düşüş anlamına geliyor.
Üstü düzey bir değerli metal bankacısı, "1500 doları görmek beni şaşırtmaz. Altın son iki yıldaki profiline sahip değil. " dedi.
UBS, değerli metaller stratejisti Edel Tully, altın için fiyat beklentisini indirdi ve gelecek ay altının 1550 dolara inebileceğini söyledi. Tully, "Yatırımcılar fiyatlarda düzeltmeyi daha ucuz altın almak içni kullanmıyorlar Onun yerine kısa pozisyon alıyorlar." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)