E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına neler oluyor!---

Altına neler oluyor!

Altına neler oluyor!
18 Temmuz 2012 - 10:03 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin dünkü konuşması da altını kendine getirmedi düşüş devam edecek mi...

Altın, Fed başkanı Ben S. Bernanke'nin Amerikan ekonomisini canlandırmak için herhangi bir spesifik plan sunmaması, bununla beraber Amerikan merkez bankasının istihdam piyasasının düzelmemesi durumunda harekete geçmeye hazır olduğunu belirtmesi üzerine düşüşünü 3. güne taşıdı.
Spot altın yüzde 0.3'lük düşüşle onsu 1,578.53'e gerilese de, Singapur saatiyle 12:36'da onsu 1,581.57 dolardan işlem gördü. Ağustos vadeli altın düşüşünün 3. gününe girerek yüzde 0.7 kayıpla 1,577.70 dolara geriledi, ve daha sonra 1,581.10 dolardan işlem gördü.
Amerikan Temsilciler Meclisi'nde bugün yapacağı konuşma öncesinde Bernanke, dün Senato'nun Bankacılık Komitesi'ne, politika yapıcıların daha fazla gevşeme için düşünülebilecek seçenekleri dikkate aldıklarını belirtti. Bu seçenekler arasında daha fazla varlık alımı, Fed'de tutulan banka rezervlerine uygulanan faizde indirim, ve faiz oranlarına yönelik görünümleri yansıtma şeklini değiştirme gibi seçenekler bulunuyor.
Sidney merkezli Fat Prophets'in kaynak analisti David Lennox, "Piyasa, Bernanke'nin söylediğinden biraz daha fazlasını söylemesi umuduyla yaşıyordu" dedi. Lennox "parasal genişleme veya benzeri bir şeye 'yapacağız' şeklinde bir yorum getirmeseydi biraz daha hayal kırıklığı olurdu" diye sözlerine devam etti.
Bernanke ve Federal Açık Piyasa Komitesi'ndeki (FOMC) meslektaşları iki hafta içinde buluşarak Şubat 2009'dan beri % 8'in altına düşmeyen işsizik oranını tartışacaklar. FOMC geçtiğimiz ay Fed'in sene sonuna dek bilançosunda yer alan varlıkların vadelerini arttıran Twist Operasyonu programını uzatmaya karar verdiler. 
Bernanke dünkü konuşmasında "henüz spesifik bir tercih yapmadık fakat istihdam piyasasında devamlı bir toparlanma için daha fazla önlem gerekirse ekonomideki zayıflığı hedefleyecek yollar arıyoruz" dedi.
Spot gümüş yüzde 0.5 düşüşle onsu 27.17 dolara gerileyerek yüzde 0.3'lük kazancı sildi ve 27.2325'ten işlem gördü. Spot platin yüzde 0.2 düşerek onsu 1,413.75 dolara indi ve 1,414.75 dolardan işlem gördü. Paladyum yüzde 0.3 düşerek 581.25 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)