E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına talep artacak---

Altına talep artacak

Altına talep artacak
06 Şubat 2012 - 14:14 borsagundem.com

Bristow, MB'lerin altını güvenli liman olarak gördüklerini ve fiyatları ve talebi istikrarlı tuttuklarını söyledi.

Rangold Resources CEO´su Mark Bristow, gelişen piyasa merkez bankalarının, küresel ekonomideki volatiliteye karşı altını güvenli liman olarak gördüklerini ve fiyatları ve talebi istikrarlı tuttukların söyledi.
CNBC´ye konuşan Bristow, "Arz-talep dengesinin arz tarafı oldukça sıkı. Orta Asya´da mücevher alımları ile artan talep var, ayrıca merkez bankaları da altın almaya başladı. Bunlar gelişen piyasa merkez bankaları G20 merkez bankaları değil." dedi.
Dünyada artan belirsizlik sebebiyle merkez bankalarının altını döviz riskini dengelemek içni kullandıklarını belirten Bristow, Asya´da kültürel önemi sebebiyle tüketiciden gelen altında talebinin artmaya devam edeceğini kaydetti.
UBS, değerli metal stratejisti Edel Tully de altının yatırımcılar için güçlü bir tercih olduğunu ve fiyatların ilerde yüksek kalmayı sürdüreceğini dile getirdi.
Tully, "Altın güvenli liman varlığından daha fazlası haline geldi. Yatırımcıların altın hakkında sevdiği şey de bu. Altında, Aralık ve kasım´da görülen büyük düşüşler yaşanmıyor." diye konuştu.
Tully yatırımcıların altın konusunda daha iyimser yaklaşımları olsa dahi tüm yatırımlarını bu yönde yapmadıklarının altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)