E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına talep artacak mı?---

Altına talep artacak mı?

Altına talep artacak mı?
18 Mart 2013 - 22:23 borsagundem.com

Güney Kıbrıs'taki yardım krizinin ardından altına olan talepte hafif de olsa artış kaydedildi

Güney Kıbrıs´la ilgili yaşanan son gelişmeler altına olan talebi artırdı. Peki bu talep altında bir rallinin başlangıcı olabilir mi? Güvenli liman arayışlarıyla altında yüksek seviyeler test edilebilir mi?
Güney Kıbrıs kurtarma paketine ilişkin ortaya çıkan tablo Euro Bölgesi için yeni belirsizlik olarak yorumlanırken altın fiyatları bugün 2.5 haftanın zirvesine tırmandı.
Altının onsu 1608 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Altın, 2013 yılı başından bu yana geçen sürede ise % 4 değer kaybetti. Artan risk iştahı altına olan talebi düşürüyor.
Yatırım şirketi CEF Holdings´in CEO´su Warren Gilman´a göre, altında uzun vadeli yükseliş olası değil. Gilman, "Bu kısa süreli bir yükseliş hareketi. Bu hafta sonunda yeniden altın satacağız" dedi.
Gilman, Güney Kıbrıs´ın kurtarma paketi ile ilgili endişelerin geçeceğini ve risk iştahının parlayan ABD ekonomik görünümü nedeniyle yeniden geri geleceğini sözlerine ekledi.
CMC Markets Asia Pacific baş piyasa analisti Ric Spooner da altında yükselişe şüpheli bakanlardan... Spooner, altında yukarı yönlü hareketin henüz "kesin" görünmediğini belirtti. Spooner, Güney Kıbrıs haberi sonrası altına olan talebin ilk tepki hareketi olduğuna dikkat çekerken, piyasaların Avrupalı yatırımcıların tepkisini gözleyeceklerini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)