E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına veri desteği---

Altına veri desteği

Altına veri desteği
01 Nisan 2013 - 21:42 borsagundem.com

Altın New York'ta kötü çıkan ekonomik verilerin "teşvik" beklentilerini güçlendirmesinden destek buluyor

Altın, Çin ve Japonya'da açıklanan verilerin beklenenden kötü çıkmasının, hükümetlerin ilave teşviklere gidebileceği beklentilerini güçlendirmesi ve bunun da altına yönelik "değer saklama aracı" talebini artırmasının ardından, son üç seansta ikinci kez yükseldi.
Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu ve Çin Lojistik ve Satınalma Federasyonu'nun açıkladığı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında 50.9 seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 51.2 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Japonya Merkez Bankası'nın büyük imalatçı şirketlerin çeyrek dönemlik güvenini gösteren Tankan Endeksi, ekonomistlerin tahminlerinin gerisinde kaldı.
Chicago'da FuturePath Trading traderlarından Frank Lesh, "İnsanlar, Asya'dan, bölgedeki büyümenin desteklenmesi için, bazı teşvik tedbirleri bekliyor," dedi.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek, yerel saat ile 13:37'de ons başına 1,600.90 dolara geldi. Değerli metal, ABD ekonomisindeki toparlanma ile birlikte Fed'in teşvikleri daraltacağı spekülasyonu sonucu, iki çeyrek üst üste düşüş gösterdi ve bu hareketle, son 12 yılın en kötü çeyrek dönem performansını gerçekleştirdi.
Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in verilerine göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasın yüzde 63 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)