E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına Yellen desteği---

Altına Yellen desteği

Altına Yellen desteği
23 Mart 2015 - 06:43 borsagundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen’ın faiz oranlarının artırımı ile ilgili aciliyet olmadığı sinyali vermesinin ardından altın destek buldu

Fed Başkanı Janet Yellen’ın faiz oranlarının artırımı ile ilgili aciliyet olmadığı sinyali vermesinin ardından altın destek buldu.

Altın, ABD’de faiz oranlarının daha uzun bir süre daha düşük kalacağı beklentileri ile iki ayın en büyük haftalık yükselişini kaydetti.

Dollar, Fed Başkanı Yellen ve politika yapıcıların 18 Mart’ta ABD faiz oranları için beklentilerini düşürmelerinin ardından 2011’den bu yana en sert haftalık düşüşü gösterdi. Bu durum genel olarak sadece fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altına ilgiyi canlandırdı. Bazı para yöneticileri hareketi yanlış değerlendirdiler ve Fed açıklamasının bir önceki günü altında yükseliş beklentisi ile açtıkları net uzun pozisyon sayısını 2013’ten bu yana en düşük seviyeye düşürdüler.

New Yotk’taki National Securities Corp. baş yatırım stratejisti Donald Selkin, “Piyasa duyarlılığı, Fed’in faiz artırımlarında acele etmeyeceği yönünde ve dolar bu yüzden yükselişi sonlandırdı, altın yukarı hareketlendi” dedi.

Altın vadelileri, geçtiğimiz hafta yüzde 2.8 yükselerek ons başına 1,184.60 dolara geldi ve bu yılki kaybı sildi. 22 ham maddenin işlem gördüğü Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 2 yükseldi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 2.2 geriledi. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 3.2 artış gösterdi.

Fed yetkilileri 2015 yılı sonu için borçlanma maliyetlerinin yüzde 0.625 seviyesinde olacağı tahmininde bulundular. Aralık ayında ise tahminleri yüzde 1.125 seviyesindeydi. Traderlar faizlerin daha dik artış göstereceği beklentileri ile kıymetli metallerden çıkış yapıyorlardı. Bu durum yatırımcıları genellikle daha iyi getiri öngördükleri hisse senedi ve tahvil gibi varlıklara yönlendirir.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu verilerine göre altında yükseliş beklentisi ile açılan net uzun pozisyon sayısı 17 Mart’ta sona eren haftada yüzde 46 gerileyerek 35,121’e geriledi. Uzun pozisyonlar böylece 31 Aralık 2013’ten bu yana en düşük seviyeye inmiş ve Haziran 2007’den bu yana en büyük gerilemeyi göstermiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)