E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın'da 1.440 seviyesi görülebilir ---

Altın'da 1.440 seviyesi görülebilir

Altın'da 1.440 seviyesi görülebilir
22 Mart 2013 - 13:03 borsagundem.com

Altında 1520-30 aralığı kırılırsa 1440 seviyelerine kadar hızlı şekilde gerileme yaşanabilir

ALB Menkul Değerler Araştırma Departmanı Analisti Gökhan Köken tarafından hazırlanan altın analizi: 
2008 yılında Mortgage kaynaklı krizin oluşumunun ardından global ekonomideki sıkıntıların çözülebilmesi adına parasal genişleme adımları atılmaya başlandı. Bu çerçevede FED, parasal genişleme adımları ile piyasayı rahatlatmaya çalıştı. Kriz döneminde kişilerin riskli varlıklara olan güvenini kaybetmesi ve genişlemeci politikalardan dolayı enflasyonda yukarı yönlü hareketlerin gerçekleşmesi, kişilerin güvenli varlık olarak ALTIN ’a yönelmelerine sebep olmuştu. Bu güvenli liman talebi ile birlikte ALTIN fiyatları 2011 sonlarına doğru 1922 DOLAR/ONS fiyatına kadar yükselmiştir. Daha sonra merkez bankalarının sıkılaştırıcı politikaları ve ekonomilerdeki iyileşme sinyalleri ALTIN’ın talebinde düşüşe sebep olurken fiyatların aşağı yönlü hareket etmesine sebep olmuştur. Bugün Avrupa kaynaklı borç krizine baktığımızda ise FED ’in 3.parasal genişlemeye gitmesi, Avrupa’nın LTRO operasyonları, Japonya’nın %2 enflasyon için göstermiş olduğu çaba piyasadaki para miktarının artmasına sebep olmuştur. Ancak İktisat teorilerine göre bol paranın enflasyona sebep olması gerekirken, içinde bulunduğumuz dönemde bunun gerçekleşmediğini görmekteyiz. Japonya’daki deflasyon sıkıntısı, Avrupa’da artmayan enflasyon ve ABD’de istenilen düzeyin altında gerçekleşen rakamlar ALTIN’ a olan talebin düşmesine sebep olmuştur. Tüm bu gelişmelerle birlikte aynı zamanda ABD ekonomisindeki toparlanma sinyalleri, buna bağlı olarak varlık alımında meydana gelebilecek azaltılma ihtimali ALTIN fiyatlarını tedirgin eden gelişmeler olmaktadır.
Günümüz içerisinde baktığımızda ALTIN fiyatlarının kritik destekleri kullanarak yukarı yönlü hareket ettiği görülmektedir. Özellikle beklentinin çok üzerinde gelen TARIM DIŞI istihdam verisine rağmen ALTIN 1555 seviyesine doğru yapmış olduğu aşağı yönlü harekette bu seviyelerden alıcılar ile karşılaşmıştır. Son hafta içerisinde Güney Kıbrıs endişeleri ile 1615 seviyelerine kadar yükselen ALTIN Ons fiyatları bu seviyeyi geçerek 1630 seviyesini deneyebilecek olsa bile, temel faktörler ALTIN Ons fiyatlarında aşağı yönlü baskısının daha yüksek olduğunu göstermektedir. Alt tarafta 1555 seviyesinin geçilmesi, 1520-1530 seviyesinin test edilmesine olanak sağlayabilir. Olur da 1520-30 aralığı kırılırsa o zaman ALTIN Ons fiyatı 1440 seviyelerine kadar hızlı şekilde gerileyebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)