E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında alımlar sürüyor---

Altında alımlar sürüyor

Altında alımlar sürüyor
22 Kasım 2016 - 07:26 borsagundem.com

Altın dolar endeksindeki yavaşlama ile yükselişini bugün de sürdürüyor

Son günlerde dolar endeksinin yükselmesine neden olan gelişmeler Altın fiyatlarında düşüşe neden olmuştu. Dolar endeksinin 101 seviyeleri üzerine yükselmesi ile kayıplarını 1203 dolara kadar genişleten ons altın, dolar endeksindeki yavaşlama ile yükselişini ikinci gününe taşıdı.

Kasım ayının 2.haftası, 2013'ten bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştiren altın dün 1212 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Yeni güne ise bu seviyeden başlayan altının onsu an itibari ile yüzde 0.42 kazançla 1217.35 dolardan işlem görüyor.

Trump'ın altyapı harcamalarını artıracağı taahhüdü, enflasyonun yükseleceğine ilişkin beklentileri güçlendirdi ve bunun sonucu, Fed'in faiz artırımı olasılığı yüzde 100'e yaklaştı. Bu durum son iki haftadır doların yükselmesine güvenli liman altının ise gerilemesine yol açtı.

Gün içerisinde açıklamalarda bulunan Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer yapmış olduğu açıklamalarda ABD ekonomisinin oldukça iyi performans gösterdiğini, ekonomi, istihdam ve
enflasyonun hedeflere yakın olduğunu belirtirken, altyapı ve eğitim harcamalarının artırılmasını desteklediğini belirtti. Bu açıklamaların ardından Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitmesi neredeyse kesin gibi.

Çin'in notuna teyit

 

Merkez'in eli zayıflıyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)