E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında Avrupa desteği sürecek mi---

Altında Avrupa desteği sürecek mi

Altında Avrupa desteği sürecek mi
24 Mart 2013 - 08:54 borsagundem.com

Analistler, altının gelecek hafta, Avrupa ile ilgili endişelerden destek bulmasını bekliyor

Altın traderları, ABD'den Japonya'ya, ülkelerin daha fazla teşvik işaretleri verdiği bir ortamda, Avrupa borç krizinin daha da kötüleşebileceğine ilişkin endişelerin "refah koruma" talebini artırması ile birlikte, altının daha da yükselebileceğini düşünüyorlar.
Bloomberg tarafından düzenlenen ankete katılan 16 analist, altın fiyatlarının gelecek hafta yükselmesini beklerken, yedi analist düşüş bekliyor. İki analist ise fiyatların seviyesini koruyacağı düşüncesinde. Altın geçen hafta, Güney Kıbrıslı parlamenterlerin kurtarma paketine ön şart olarak koyulan bankalara daha önce görülmeyen vergi uygulamasına ilişkin planı reddetmesinin ardından, ons başına 1,617.07 dolara kadar çıkarak üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.
Güney Kıbrıs'taki kargaşa, Avrupa'nın resesyondan çıkma olasılığını azaltıyor. Avrupa Merkez Bankası geçen hafta yaptığı açıklamada, kurtarma paketi konusunda bir anlaşma olmazsa, 25 Mart'tan sonra Kıbrıs bankalarına sağladığı acil yardım kredisini keseceğini duyurdu. ABD ekonomisinin toparlanma işaretleri göndermesi ve Fed politika yapıcılarının teşviklerin hızı konusunda farklı fikirlere sahip olmasının ardından, yatırımcılar bu yıl altın varlıklarını azalttı ve hedge fonları fiyat artışları konusundaki bahislerini düşürdü. ABD merkez bankası, 20 Mart'ta yaptığı açıklamada, büyümeyi desteklemek için teşviklere devam edeceğini açıkladı.
Dublin merkezli, altın sikke ve külçe depolaması ve satışı yapan aracı kurum GoldCore Ltd.'nin idari direktörü Mark O'Byrne, "Avrupa krizinin çözümden uzak olduğu yolunda bir algılama var," dedi ve "Ultra gevşek para politikaları, görünen gelecekte, devam ettirilecek ve bu durum, altın fiyatlarının, bu koşullar devam ettiği sürece, yükselebileceğini işaret ediyor," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)