E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında beklenti yükselişi---

Altında beklenti yükselişi

Altında beklenti yükselişi
22 Ağustos 2013 - 18:25 borsagundem.com

Altın New York'ta, Asya'da talebin artacağı beklentisi ile son üç günde ikinci yükselişini gerçekleştirdi

Altın vadeli kontratları New York'ta, dünyanın Hindistan'da sonra en büyük altın tüketicisi Çin'de ekonominin toparlanmakta olduğuna ilişkin işaretlerin geldiği ortamda, mücevher ve külçe altına yönelik talebin artacağı spekülasyonu ile, son üç günde ikinci kez yukarı yönde hareket etti.
Çin'de bugün açıklanan Ağustos ayı öncü imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI), Temmuz ayındaki daralmanın ardından, sektörde genişleme olduğunu işaret etti. Dünya Altın Konseyi, dünyanın en büyük altın kullanıcıları Hindistan ve Çin'in her ikisinde, mücevher, sikke ve külçe altın satışlarının bu yıl 1,000 tona kadar ulaşacağı tahmininde bulundu. Konsey verilerine göre, Çin'in talebi geçen yıl toplam 776.1 ton olurken, Hindistan'ın talebi 864.2 ton düzeyindeydi.
Chicago'da Integrated Brokerage Services LLC baş dealerı Frank McGhee, "Asya'da talebin yükeleceğine ilişkin beklentiler altına destek olmaya devam ediyor," dedi.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasınd, yüzde 0.5 yükselerek, ons başına 1,377 dolara çıktı. Kontrat erken saatlerde yüzde 1.1 kadar düşüş gösterdi.
McGhee, "Mevcut seviyelerden bir miktar değer alımı görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.
Altın 28 Haziran'da, Nisan ayında ayı piyasasına girmesinin ardından, ons başına 1,179.40 dolar ile son 34 ayın en düşük seviyesini gördü. Ardından, fiyatlar, JPMorgan Chase & Co. ve Bank of America Corp. gibi önemli finans kuruluşlarının analistlerinin fiyatların taban yapmış olabileceğini kaydetmeleri ile birlikte, Çin ve Hindistan'da artan tüketici talebi ile birlikte yüzde 17 tırmandı.
Dün itibariyle, altın bu yıl yüzde 18 düştü. Bazı yatırımcılar, ABD'de hisse senetlerindeki ralli ve düşük enflasyon ile birlikte, metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirdi.
Aralık vadeli gümüş kontratları, Comex piyasasında, yüzde 1.1 yükselerek ons başına 23.27 dolara çıktı ve üç günlük düşüşünü tersine çevirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)