E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altında boğa piyasası bitmedi'---

'Altında boğa piyasası bitmedi'

'Altında boğa piyasası bitmedi'
10 Nisan 2012 - 21:17 borsagundem.com

Bazı analistler, altında boğa piyasasının henüz sona ermediğini belirtti

Bazı analistler, altında boğa piyasasının henüz sona ermediğini belirtirken, yaz aylarında altın alımında bulunarak ilerideki yükselişlerden faydalanılmasını tavsiye ediyorlar.
Commerzbank analisti Eugene Weinberg, gelecek iki ayda altının baskı altında kalmaya devam etmesini beklediğini ancak yılın sonu itibariyle altında rekor yüksek seviyeler beklediklerini belirtti. Weinberg, altında rekor beklentilerinin altında daha fazla parasal gevşeme beklentilerinin yattığını ifade etti.
CNBC´ye konuşan Weinberg, sadece ABD Merkez Bankası Fed´den değil, Avrupa Merkez Bankası´ndan da ve Asyalı merkez bankalarından da daha fazla parasal gevşeme adımları beklediklerini kaydetti.
Weinberg, altında alım için acele edilmemesi gerektiğini, zira Fed´den yakın vadede yeni niceliksel gevşeme umutlarının azalmasına bağlı olarak görünümün bir miktar kasvetli olduğunu ifade etti.
Weinberg, ´´Şimdilik orta vadede trendin aşağı yönlü kalmaya devam edeceğini ve kısa vadede 1600 doların bile altına inebileceğimizi düşünüyorum´´ dedi ancak Weinberg düşüşün ardından yılın sonunda altında 1900 doların üzerinin görülebileceğini tahmin ettiklerini belirtti.
Weinberg, yükselişin büyüklüğünün merkez bankaları tarafından hayata geçirilecek parasal gevşeme adımlarının agresifliğine bağlı olacağını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)