E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında dolar yükselişi---

Altında dolar yükselişi

Altında dolar yükselişi
06 Haziran 2024 - 07:57 borsagundem.com

Altın, ABD doları ve getirilerin düşmesiyle değer kazandı. Spot altın bir önceki seansta %1 yükseldikten sonra TSİ 05:58 itibariyle %0,8 artışla 2.373,31 dolar/ons oldu.


Yatırımcılar ABD tarım dışı istihdam verilerini beklerken, ABD faiz indirimlerinin eylül ayı gibi erken bir tarihte başlayabileceğine dair artan beklentiler ile dolar ve Hazine getirilerinin gerilemesiyle altın Perşembe günü yükseldi.

Spot altın bir önceki seansta %1 yükseldikten sonra TSİ 05:58 itibariyle %0,8 artışla 2.373,31 dolar/ons oldu.

Dolar endeksi %0,2 düşerek yaklaşık iki ayın en düşük seviyesinde seyretti ve gösterge niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirileri iki aydan uzun bir sürenin en zayıf seviyelerine yakın seyretti.

KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, "Tarım dışı istihdam verisi (NFP) öncesindeki zayıf ADP'nin ardından alıcılar bugün ABD dolarına soğuk baktı ve bu da altın fiyatının yükselmesini sağladı. Yılın ikinci yarısında Fed'in olası faiz indirimlerine yaklaştıkça temel görünüm altın için hala yapıcı görünüyor. Yine de, özellikle güçlü bir NFP rakamı elde edersek 2.300 dolar seviyesi aşağı yönde sorgulanabilir" dedi.

ABD'de özel sektör işverenlerinin işe alımları Mayıs ayında son dört ayın en düşük seviyesine gerileyerek istihdamc piyasasının soğumakta olduğuna dair işaretlere katkıda bulundu. Piyasalar şimdi daha fazla ipucu için uma günü açıklanacak olan NFP verilerini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)