E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş beklentisi artıyor---

Altında düşüş beklentisi artıyor

Altında düşüş beklentisi artıyor
10 Ekim 2013 - 13:48 borsagundem.com

Goldman'ın altında satış tavsiye vermesinin ardından Morgan Stanley de altındaki kayıpların 2014'te de devam edeceğini öngördü

Credit Suisse Group AG ve Goldman Sachs Group Inc.'in altında düşüş olacağını öngörmelerinin ardından Morgan Stanley de, ABD'nin toparlanmasıyla Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı beklentilerini gerekçe göstererek, altının kayıplarını 2014'te de genişleteceğini tahmin etti.
Bankanın Melbourne'deki analisti Joel Crane, "Döngünün bu noktasında "altından uzak durulmasını" tavsiye ediyoruz" dedi. Morgan Stanley'nin 7 Ekim'de yayınlanan raporunda, altının külçesinin ons fiyatının 2014'te 1,313 dolar ortalamasını yakalayarak, bu yılın tahmini olan 1,420 doların altında kalacağı öngörüldü.
Külçe altın son 7 haftanın 6'sını ekside tamamladı ve altın yatırımları ABD'de temerrütü önlemeye ve kepenk kapatmayı sonlandırmaya çalışan yasakoyucuların borç tavanı ve bütçe restleşmelerinin devam  etmesine rağmen azaldı. Goldman'ın emtia araştırmaları müdürü Jeffrey Currie, yasakoyucuların anlaşmazlığı çözmesinin ardından ABD'nin toparlanmasını genişleteceğinden ötürü altının önümüzdeki yılın "kolay satış"larından olduğunu ifade etti. Marex Spectron Group, Washington'taki siyasi çıkmazı bir "komedi" olarak niteledi.
Crane, artan faizler ve dolara karşı altında önümüzdeki yıla kadar nispeten yatay hareket beklediklerini söylerken, Morgan Stanley de külçe altının 2018'in sonuna kadar her yıl düşeceğini öngörüyor.
2013'te 1,453 dolar ortalamasını yakalayan külçe altın, yüzde 22 değer kaybetmesinin ardından bu yılı, 13 yıldan bu yana ilk kez ekside tamamlamaya hazırlanıyor. Altın fiyatları Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltacağı beklentisiyle Haziran'da 1,180.50 dolardan 34 ayın en düşüğünü kaydetti. Altın bugün Singapur saati ile 12:11'de 1,304.01 dolarda seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)