E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş devam eder mi---

Altında düşüş devam eder mi

Altında düşüş devam eder mi
21 Şubat 2013 - 09:32 borsagundem.com

Altın dün yaşadığı düşüşle son yedi ayın en düşük seviyesine geldi. ABD'den gelen veriler ise altın yatırımcısını üzecek gibi görünüyor

Altın Fed'den tahvil alımlarının süresine ilişkin olarak gelen uyarıların ardından kayıplarını üst üste üçüncü seansta da devam ettirerek 1,554.49 dolar ile yedi ayın en düşük seviyesine geriledi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Ocak ayı toplantısının dün açıklanan tutanakları, bazı yetkililerin bankanın tahvil alım programını istihdamda istenilen sonuca ulaşılmadan önce durdurmak veya yavaşlatmak zorunda kalabileceği görüşünde olduklarını gösterdi. Teknik analize göre spot altının ons fiyatı 1,538-1,548 dolar aralığına gerileyebilir. Piyasada euro bölgesinde açıklanacak PMI verileri bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OLIMPOS21 Şubat 2013 20:30

    HİÇBİR SÖZÜNE KATILMIYORUM.SÖZLERİNE KARŞI CEVAP BİR KİTAP YAZARIM.

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST21 Şubat 2013 12:27

    ABD BÜYÜME PEŞİNDE, AB'DE DE BU YAZ BÜYÜMELER KÜÇÜK DE OLSA GÖRÜLÜRSE, MERKEZ BANKALARI NAKİT YARATIP BÜYÜME FİNANSMANI İÇİN TÜKETİCİ VE YATIRIM YAPACAKLARLARA KREDİ HACMİNİ ARTTIRMAK İÇİN ALTIN STOKLARINI, MERKEZ BANKALARI VE KURUMLAR SATACAKLARDIR ÇOKLUKLA.BUNU SEZEN ABD'NİN KURT YATIRIMCILARINDAN 3 İSİM MALUM 2 GÜNDÜR ALTIN SATTIKLARIN AÇIKLADI.DEMEK Kİ ALTIN SON 10 YILLIK BÜYÜK ÇIKIŞINI SONLANDIRDI,DOW TEORİSİ DE BU GÖRÜNTÜYÜ VERDİĞİNDEN BATIDA ALTIN ELDEN ÇIKARTILMAYA BAŞLADI..ARTIK EKONOMİK BÜYÜME,BORÇLARI KAR EDEREK DÖNDÜRME DÖNEMİ BAŞLIYOR BATI EKONOMİLERİNDE.BU DA BÜYÜMEYİ,HİSSE SENETLERİNE YATIRIMCILARIN GELMESİNİ GEREKTİRECEKTİR.ANCAK TALEP ARTIŞI ÜRETİMDEN DOLAYI FAİZLERDE DE AZ DA OLSA YÜKSELMELERİ GEREKTİRECEĞİNDEN ÖZELLİKLE ABD'DE,İLKİN FAZLA YÜKSELEN ABD BORSALARININ KAR REALİZELERİNİ VE SONRASINDA YENİ DÖNEMDE KARLILIKLARI ARTACAK SEKTÖRLERİN TESPİTİ VE O TÜR HİSSELERİN ALIMIYLA YENİ BİR BORSLAR YÜKSELİŞİ DALGASINI DA GÖRECEĞİZ KANIMCA.İMKB İSE HER HALÜKARDA DIŞARDAKİ BÜYÜME BEKLENTİLERİNDEN OLUMLU YÖNDE ETKİLENECEK OLUP,ARA NORMAL HABER AKIŞI REALİZASYONLARI(ENDEKSTE GAZ ALMA) DIŞINDA RUTİN YÜKSELİŞ POZİZYONUNU SÜRDÜRECEĞİNDEN,KAR EDEN,TEMETTÜ VEREBİLEN,PROJE GELİŞTİREN,BORCU AZ,DEFTER DEĞERİ BORSA FİYATININ ÇOK ALTINDAKİ BAZI HİSSELERİN BU YIL İYİ PRİM YAPTIĞINI İZLEYEBİLİRİZ KANIMCA.(YABANCI FON ALIMLARININ SÜRMESİ NOTLARIMIZIN YÜKSELMESİ İLE ZATEN OLUMLU GİDİŞİ GÖSTERMEKTE.)