E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş eğilimi---

Altında düşüş eğilimi

Altında düşüş eğilimi
04 Şubat 2014 - 12:54 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı dünkü yükselişin ardından bugün hafif satıcılı bir seyir izliyor

Güne dünkü kapanış seviyelerine yakın bir başlangıç yapan altının ons fiyatı, en düşük 1.252, en yüksek 1.261 dolar arasında yatay bir seyir izliyor. Son işlemler ise yüzde 0,31 düşüşle 1.253 dolardan gerçekleşiyor.

Dün güne 1.244 dolardan başlayan altının ons fiyatı, ABD'de açıklanan ve beklentilerin altında gerçekleşen ISM imalat endeksinin piyasalarda ABD'nin büyüme performansına ilişkin soru işaretleri yaratmasının etkisiyle 1.266 dolara kadar yükseldi ve günü 1.257 dolardan tamamladı.

Analistler, Çin piyasalarının tatilde olmasına rağmen dün ABD ekonomisine ilişkin açıklanan imalat endekslerinin beklentilerin altında kalmasının piyasalarda fiyatlanmasının, altında görülen işlem hacminde etkili olduğunu belirtiyor. Piyasada oluşan ABD'ye ilişkin büyüme endişelerinin ardından cuma günü açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisinin yatırımcıların kararları üzerinde etkisinin artacağı ifade ediliyor.

Analistler, ayrıca perşembe günü gerçekleştirilecek olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısında faiz indirim beklentisinin altın fiyatlarına destek olduğunu vurguluyor. Teknik olarak ise altının ons fiyatının 1.255 doların üzerinde kalmaya devam ettiği sürece 1.270 dolar seviyesinin güçlü direnç olarak takip edileceğini belirten analistler, 1.255 doların altına sarkılması durumunda ise destek seviyesi olan 1.238 doların tekrar gündeme gelebileceğini kaydediyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)