E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş sürecek mi---

Altında düşüş sürecek mi

Altında düşüş sürecek mi
20 Şubat 2013 - 16:18 borsagundem.com

Altın FOMC tutanakları öncesi satıcılı seyrediyor

ABD'de Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları beklenirken, altında satışlar hızlandı. Tutanaklarda parasal gevşemeye dair sinyallerin olup olmayacağı takip edilecek. 
FOMC öncesi altını değerlendiren DestekFX Kaldıraçlı İşlemler Birim Yöneticisi Engin Kılıç'ın analizi: 
FOMC toplantı tutanaklarının açıklanmasından önce Altın fiyatlarının 1588 seviyelerine kadar geri çekildiğini görüyoruz.Hafta başından beri özellikle ABD de açıklanan New york imalat verisinin beklenenden çok iyi gelmesi altındaki satışları hızlandırdı.Geçen ay Fomc tutanaklarının açıklanmasından önce piyasa da alıcılar daha ağırlıklıydı.Açıklamalardan sonra oldukça sert düşüşler görülmüştü.Şimdiki duruma baktığımızda ise genel itibari ile piyasada satıcıların daha ağır bastığını söyleyebiliriz.Geçen ay olduğu gibi genel eğilimin tersi yönde hareketler bugünde görülür mü ?Bekleyip görücez.Grafiktede net olarak görüldüğü gibi düşen trend içindeki altın alt trend desteğine kadar gelmiş durumda.1585-1590 seviyelerinde tutunmayı başarır ise 1630 seviyeleri hedef olabilir.Olası geri çekilmelerde özelikle 1585 desteğini kırılması durumunda ise aşağı yönlü hareketlerin daha da hızlanabileceğini söyleyebiliriz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Altın Beyi20 Şubat 2013 20:33

    1585 filan mazi oldu. Altın 1250 Dolar yolculuğuna başladı. Sanılandan kısa sürecek yolculuk.

  • 4 ay sonra 1300 olur mu.20 Şubat 2013 17:39

    borsagündemde en iyi altın ile ilgili son analizi yapan kişi en doğruyu tutturan nostraborsaadamus oldu.o şimdi 4 ay sonra 1300 dolara dek düşecek diyor.bakalım