E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş sürüyor---

Altında düşüş sürüyor

Altında düşüş sürüyor
01 Eylül 2011 - 12:07 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için harekete geçeceğine dair spekülasyonların risk iştahını artırmasıyla altın düşüş kaydetti

Fed'in yeni teşvik programları için harekete geçebileceğine ilişkin spekülasyonun güvenli varlık talebini azaltmasıyla, altın 2. gününde de değer kaybettiABD Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için harekete geçeceğine dair spekülasyonların risk iştahını artırmasıyla altın düşüş kaydetti.
Spot altının onsu yüzde 0.5 düşüşle 1,817.22 dolardan işlem gördü. 23 Ağustos'ta 1,913.50 dolara çıkan değerli metal, Ağustos ayında yüzde 12 değerlenerek, Kasım 2009'dan bu yana en iyi aylık performansını sergiledi.
Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.7 değer kaybederek 1,819.40 dolara geriledi.
ABD'den gelen şirket faaliyetleri ve fabrika siparişlerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle Asya borsaları da kazançlarını genişletti. Dow Jones Endeksi, Fed'in Ağustos ayı toplantı tutanaklarında bazı üyelerin teşvik programlarından yana olduğunun ortaya çıkmasıyla, 2011'deki kayıplarını geri aldı.
Australia&New Zealand Banking Group Ltd.'ın analistleri, risk iştahındaki artışın altın taleplerini azalttığını belirtti.
8 Ağustos'ta 2,216.756 tonla rekor kıran altın destekli ETP'ler, 9 gün içinde 8. kez düştü ve 2,144.457 tona geriledi. HSBC Securities USA Inc.'in analistlerinden James Steel, Fed'in yeni teşvik programlarına gitmesi hâlinde, uzun vadede doları zayıflatacağını, bunun da altını destekleyeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)