E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında geri çekilme alım fırsatı mı?---

Altında geri çekilme alım fırsatı mı?

Altında geri çekilme alım fırsatı mı?
28 Mayıs 2014 - 15:23 borsagundem.com

Destek Menkul Değerler Analisti Eren Can Ümü altın fiyatlarında gerçekleşen sert düşüşü değerlendirdi

Geçtiğimiz haftalardan bu yana ons-altın fiyatlarından sıkışma görülüyordu. Fakat bu sıkışmanın dün itibari ile aşağı yön şeklinde kırıldığını gördük. Altında yaşanan sert düşüşün sebepleri olarak Ukrayna’da yapılan seçimlerin piyasanın beklentileri doğrultusunda sonuçlanması gösterilebilir. Yapılan seçimleri hem Avrupa hem de Rusya ile iyi ilişkiler kurma taahhüdünde bulunan Poroşenko’nun kazanması Ukrayna ve Rusya arasında ki gerilimin müzakereler ile sonlandırılması algısını yarattı.

GERİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATLARI YARATABİLİR

Ayrıca NATO tarafından; Rus askerlerinin Ukrayna sınırından çekildiklerine yönelik emarelerin bulunduğu açıklamalarının yapılmasının ardından risk iştahının artması da altın fiyatlarında sert geri çekilmelere sebebiyet veren diğer bir gelişme. Bu yönüyle altında  1293 seviyelerinden 1263 seviyelere kadar düşüşler gözlendi. Teknik olarak üçgen formasyonun aşağı yönde kırılmasından dolayı formasyon hedefine göre 1220 seviyeleri test edilebilir.Bu noktada 1180-1220 bölgesi kritik önem taşıyor.Zira daha öncede gördük ki 1180-1220 aralığına doğru geri çekilmeler olduğunda ,asya tarafından yoğun bir şekilde fiziki talep oluşmakta ve fiyatları yukarı çekmekte..Dolayısıyla bu bölgelere doğru yaşanabilecek geri çekilmeler, orta-uzun vadeli alım fırsatları yaratabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)