E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaAltın’da görünüm halen aşağı yönlü---

Altın’da görünüm halen aşağı yönlü

Altın’da görünüm halen aşağı yönlü
16 Kasım 2015 - 08:52 borsagundem.com

Destek Menkul Değerler günlük piyasa raporunda altın analizi paylaştı

Aralık ayında FED’in faiz artırımına gideceğine ilişkin süregelen spekülasyonlarla birlikte, görünüm altın için oldukça karanlık kalmaya devam ediyor.
16 Aralık’taki kritik FED toplantısı gerçekleşene kadar kıymetli metal fiyatları 5 yılın en düşük seviyesi civarında fiyatlanmaya devam edebilir. Artan faiz artırım beklentileri ile fiyatlar 1050 dolar civarına inebilir. Olası bir faiz artırım hamlesi sonrası 1,000 dolar psikolojik seviyesi konuşulmaya başlanabilir. Diğer taraftan dünyanın en büyük emtia ithalatçısı Çin’den gelecek altın talebinde artış kaydedilmemesi de düşüşleri tetikleyebilir. Bu hafta açıklanacak kritik FED tutanakları da son derece önemli bir konumda ve yakından izlenecektir. Teknik de bir değerlendirme yapacak olursak, toparlanmaların devam etmesi ile 1103 – 1110 seviyeleri tekrar gündeme gelebilir. Diğer taraftan, olası düşüşlerde ise 1082 ve 1074 destekleri de yatırımcıların takibinde olmalıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)