E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında görünüm negatif---

Altında görünüm negatif

Altında görünüm negatif
17 Ağustos 2016 - 09:00 borsagundem.com

Altın'a olan zayıf güvenin devam etmesi satış baskısını getiriyor

Altında 1365'in altında satış baskısı devam ediyor.  ABD tarafından kötü veriler gelmeye devam ederken, özellikle enflasyon verisinin beklentileri karşılamaması sonrası Altın'da görülen kazançlar korunamadı. Bununla birlikte FED başkanlarının faiz artırımına yönelik açıklamaları Altın'da baskı uygulayabilir. ABD tarafında açıklanacak FED tutanaklarını da takip etmekte fayda var.

Düşüş trendinin direnç seviyesi  olan 1365 altında satış baskısı devam edebilir. Gün içinde ABD'den gelen veriler ile birlikte yukarı hareketler olsa da yükselişin momentum kazanamadığını görüyoruz. Dün
piyasaya damga vuran açıklamalar yapan Dudley doları adeta ipten aldı. Çekirdek enflasyonda görülen 0.1 puanlık düşüş sonrası değer kaybeden dolar, Dudley'in Eylül'de faiz artırımı olabilir mesajından sonra
değer kazandı.

Altın tekrar 1355 seviyesini test etmesine rağmen kazançlarını koruyamayarak 1345 seviyesi üzerinde kapandı. Şu saatlerde ise yüzde 0.15 kayıpla 1344 seviyesinde işlem görüyor.

Uzmanlara göre teknik olarak Altın'da zayıflama eğilimi göstermekte. Bu nedenle yükselişlerde volatil fiyatlama devam edebilir. Asya seansında ise Altın 1346 seviyesi altına sarkma eğilimi gösteriyor. Altında gün içi destek 1340 seviyesi. 1330 ise oldukça önemli. Bu seviyenin altında 1310 bölgesine doğru geri çekilme olabilir. 1310 bölgesinin üzerinde ise hala yukarı potansiyel olabileceğini belirtiyorlar.  Altın'ın 1345 seviyesi üzerinde tutunması halinde 1355 seviyesi tekrar test edilebilir.

Petrolde veriler bekleniyor

 

Piyasada gözler Fed tutanaklarında

 

BİST-100'de göstergeler kısa süreli yükselişi işaret ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)