E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında görünüm yatay---

Altında görünüm yatay

Altında görünüm yatay
21 Şubat 2012 - 09:41 borsagundem.com

Yunanistan anlaşması euroyu yukarı taşırken altına da destek oldu

Avrupalı liderlerin Yunanistan'ın borcu üstünde anlaşmalarının ardından euro bu iyimserlikten beslenirken dolar geriledi; altın diğer emtia ile birlikte destek gördü.
Spot altının onsu kayıp ve kazanç arasında gidip gedlikten sonra yatay seyir izlerken Singapur'da yerel saatle 13.07'de 1,735.82 dolardan alıcı buluyor. Avrupalı yetkililer dün Yunanistan için 130 milyar euroluk kurtarma paketi üstünde anlaşma sağladıktan sonra altın diğer emtia ile birlikte yukarı çıkarken yüzde 0.7 değer kazandı.
Avrupalı maliye bakanları pazartesi gecesini, günün aydınlanan ilk saatlerine kadar Brüksel'de Yunanistan'ın yeni kurtarma paketi, merkez bankalarının olası katılımı ve özel sektör yatırımcılarının borç takası kapsamında daha fazla zarar yazması konularını tartışarak geçirdi. Bakanlar, Yunanistan'ın borçlarının oranının 2020 itibariyle gayrisafi hasılasının yüzde 121'ine düşürülmesi ve özel sektörün yazdığı zarar oranının yüzde 53 olarak belirlenmesini görüştü. Görüşmenin ardından Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, "iyi bir anlaşma oldu" yorumunda bulunurken dolar euro karşısında bir haftadan fazlasının gerisine düştü, bakır ve petrol ise değer kazandı.
Capital Futures Co analisti Liu Xu "Diğer varlık sınıflarındaki durumlara göre altın bekleme paternini sürdürecektir. Söz konusu Yunanistan olunca sadece bekle ve gör politikası geçerli oluyor." açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)