E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında gözler Suriye'den Fed'e döndü---

Altında gözler Suriye'den Fed'e döndü

Altında gözler Suriye'den Fed'e döndü
30 Ağustos 2013 - 14:00 borsagundem.com

Altın fiyatları gözlerin Suriye'den Fed'e çevrilmesi üzerine aylık ilerleyişini azalttı

Altın fiyatları gelişme gösteren ABD ekonomisinde Fed'in parasal genişlemeyi azaltacağı yönünde söylentilerin artması üzerine üst üste ikinci aylık kazancını azalttı. Gümüş ise Ocak 2012'den bu yana en iyi aylık yükselişini gösterdi.
Bloomberg Dolar Endeksi dün açıklanan verilerde ABD ekonomisinin beklenenden daha hızlı genişlediğinin görülmesi üzerine bugün 4 haftanın zirvesine yükseldi. Altın fiyatları 28 Ağustos'ta 1,433.83 dolara yükselerek 14 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Altın fiyatları bu yıl genelinde ise Fed spekülasyonlarıyla bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenini kaybetmesi üzerine yüzde 17 değer kaybetti. Bloomberg tarafından 9-13 Ağustos arasında gerçekleştirilen ankete katılan ekonomistlerin yüzde 65'i yetkililerin Eylül ayında gerçekleşecek Fed toplantısında varlık alımlarını azaltacağı tahmininde bulunuyor. Külçe altın Haziran ayında 34 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından artan mücevher, sikke ve külçe altın talebiyle tekrar sıçrayışa geçti.
AnandRathi Commodities Ltd. analistleri "Katılımcılar ABD'den gelen iyi ekonomik veriler üzerine varlık alımının düşürüleceği beklentileriyle boğa pozisyonlarını azalttılar" diyerek, altına yalnızca Suriye'deki belirsizliğin yardımcı olduğunu belirttiler.
Spot altının fiyatı yüzde 0.8 düşerek Londra saatiyle 09:18'de 1,396.70 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu hafta genelinde yüzde 5.4 yükseldi. Aralık vadeli külçe altının ons fiyatı ise yüzde 1.1 kayıpla 1,396.70 dolar oldu. Altın vadelilerinin işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 11 üzerinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)