E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında hangi seviye takip edilmeli?---

Altında hangi seviye takip edilmeli?

Altında hangi seviye takip edilmeli?
20 Haziran 2014 - 09:19 borsagundem.com

Irak'taki jeopolitik riskler nedeniyle altın fiyatları yükseliyor

Geçtiğimiz Çarşamba günü FED’in kararları ve Yellen’in genişleyici politika yanlısı konuşmasının ardında doların küresel ölçekte değer kazanması sonucu USD/TL paritesinde 2.1530 seviyelerinden 2.1220 seviyelerine kadar gerileme görülmüştü. Fakat FED coşkusunun yerini jeopolitik risklere bıraktığını görmekteyiz. Özellikle dün ABD başkanı Obama’nın Irak konusunda açıklama yapacağının belirtilmesinin ardından Irak’a ABD ordusu tarafından operasyon yapılacak algısının oluşmasıyla kur tarafında yeniden 2.14’lü seviyelere yükseliş hareketi görüldü. Irak kaynaklı jeopolitik riskler şu aşamada piyasaların en önem verdiği konu olmasından dolayı sert volatil hareketler görülmekte. Teknik olarak gün içerisinde 2.1330 desteği takip edilecek. Bu seviyenin üzerinde kalınılması durumunda 2.1450 ve 2.1540 seviyeleri hedef konumunda olmaya devam edecektir. Olası geri çekilmelerde ise 2.1280 seviyesi destek konumunda bulunmakta. Fakat kur tarafında yaşanacak gerilemelerin kalıcı olmasını beklememekteyiz.
 
FED’in genişleyici yönde politikalarında değişikliğe gitmemesi ve faizlerin uzunca bir süre düşük tutulacağının Yellen tarafından taahhüt edilmesi ile EUR/USD paritesinden yukarı yönlü hareketler yaşandı. Fakat paritede 1.3645 seviyesinin aşılamaması sonucu geri çekilmeler yaşandı. Gün içerisinde paritenin 1.3580 desteği üzerinde kalma çabalarını izleyebiliriz. Bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda paritede yükseliş hareketleri görülebilir. Bu noktada ise 1.3620 seviyesinin yukarı yönde geçilmesi durumunda 1.3645 ve 1.3670 seviyeleri direnç konumunda bulunmakta.
 
Günün en çok dikkat çeken enstrümanı ise şüphesiz ons altındı. Geçtiğimiz Çarşamba akşamı FED’in genişleyici politika yanlısı açıklamaları ile altın fiyatlarında yukarı yönde hareketlilik görüştü. Fakat yukarı yönde hareketleri hızlandıran önemli haberler piyasalar tarafından takip edildi. Önce Nato’dan yapılan açıklamaya göre Ukrayna’nın doğu sınırında Rus ordusunun hareketliliğinin görüldüğü, ardından Irak’ta her geçen gün kötüleşen ortam ve Obama’nın bu konuda yapmış olduğu açıklamaları  ons altın fiyatlarını destekleyen en önemli unsur olarak göze çarpmakta. Teknik olarak 1320 seviyesinin görüldüğü ons altında hafif çaplı gerilemeler görülmekte. Gün içerisinde takip edilmesi gereken destek seviyesi ise 1310. Bu seviyenin altında kapanışlar görülmesi durumunda 1037 ve 1300 seviyeleri destek konumunda bulunmakta. Fakat yükselişin devam etmesi durumunda 1321 ve 1330 seviyeleri hedef konumuna gelecektir.
 
Irak’ta yaşanan gelişmelere bağlı olarak petrol fiyatlarında yukarı yönde hareketler devam etmekte. Bu noktada brent petrolün 104 seviyelerinin üzerinde tutunması ile 116.50 seviyelerine doğru hareketlenme görülmekte. Irak’ta yaşanan gelişmelere bağlı olarak 114.0 desteğinin aşağı yönde geçilmesi durumunda 50 seanslık H.O seviyesi olan 112.50 seviyeleri test edilebilir. Fakat mevcut konjonktürde bu olasılığın zayıf olduğunu belirtelim.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 
Saat 15.30 Canada Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi ( Beklenti: %0.2 )
Saat 15.30 Canada Çekirdek Perakende Satışlar Verisi ( Beklenti: %0.4 )
Saat 17.00 Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi ( Beklenti: -6.50 )

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)