E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında hızlı yükseliş---

Altında hızlı yükseliş

Altında hızlı yükseliş
19 Nisan 2013 - 09:58 borsagundem.com

Altın fiyatlarında yaşanan şok düşüşün ardından uluslararası piyasalarda hızlı yükseliş görülüyor

Altın, Avustralya'dan Çin'e, artan fiziki talebin, exchange traded fonlardan (ETF) çıkışlara ağır basması sonucu yükselişini sürdürdü ve dördüncü haftaya taşıdığı kaybını daralttı. Gümün yaklaşık 19 ayın en kötü haftalık performansını göstermeye hazırlanıyor.
Spot altın yüzde 2.6 yükselerek ons başına 1,426.05 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 14:31'de ons başına 1,417.20 dolara geldi. Fiyatlar bu hafta yüzde 4.5 düştü ve 16 Nisan'da 1,321.95 dolara kadar gerileyerek Ocak 2011'den bu yana en düşük seviyesini gördü.
Altın 14-15 Nisan'daki iki seansta, ABD'deki ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserliğin metale yönelik güvenli liman talebini azaltması ile birlikte, yüzde 14 düştü. Fiyatlar ayrıca, Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, Güney Kıbrıs'ın rezervlerinden altın satacağı haberinin, diğer Avrupa ülkelerinin de bu yolu izleyebileceği endişelerini artırmasından dolayı da düştü. Hindistan ve Çin'de perakende satışlar ve kuyumcu talebi hızlı artış gösterirken, ABD'de American Eagle adı verilen sikke altın satışları Nisan ayında 153,000 ile yaklaşık üç yılın en yüksek seviyesine çıktı.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd. emtia strateji küresel başkanı Mark Pervan, "Fiyatlardaki düşüşe güçlü bir tepki görüyoruz. Hindistan ve Çin gibi iki önemli tüketici ülkesinde, yatırımcılar ve perakende tüketicilerin fiziki altın taleplerinde keskin artış var," dedi ve "ETF'lerde istikrar ve yeni alımlar, uzun vadeli yatırımcılar için kaybolan güvenin bir kısmını geri getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.
Altın destekli ETF'lerdeki toplam altın varlıkları, Bloomberg News'un derlediği verilere göre, düşüşünü 13'ncü güne taşıdı ve 2,348.099 tona inerek Ocak 2012'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Dünyanın en büyük ERTF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları son üç yılın en düşük seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)