E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltında kar satışları başladı mı?---

Altında kar satışları başladı mı?

Altında kar satışları başladı mı?
09 Mart 2016 - 08:28 borsagundem.com

Altın fiyatlarındaki yükseliş sonrası geri çekilmeler yaşanıyor

Son haftaların en çok konuşulan ürünü olarak diyebileceğimiz Altın fiyatları, dün akşam 1280 direncine yaklaşmasının ardından yeniden geri çekilme yaşıyor. Aslında orta ve uzun vade de merkez bankalarının genişlemeci politikalara devam edebileceği beklentisi ile fiyatlarda yükselişlerin devam ettiğini görebiliriz. Ancak kısa vade de önemli bir teknik seviye olan 1250 bu sabah itibariyle test edilmeye başladı. Bu bölge son iki haftadır devam eden üçgenin üst bandı. Fiyatların kısa vade de yükselişe devam edebilmesi için bu bölgenin üzerinde tutunması gerekiyor. Aksi taktirde fiyatların 1250 doların altında kalması durumunda 1200 seviyelerine kadar devam edebilecek teknik bir düzeltme senaryosu ile karşı karşıya kalabiliriz.

AB ile müzakereler iç piyasalara olumlu yansıyabilir

AB ile bir süredir devam eden müzakereler yurtiçi piyasalara da olumlu yansıyabilir. Bunun en önemli sağlayacağı katkı ise geçen sene sermayesine çeken yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yeniden olumlu bakmasına sebep olabilir. Geçen seneden beri meydana gelen jeopolitik risklerin azalması ve AB ile yeni uyum süreçlerinin ortaya çıkabilme ihtimalleri yabancı yatırımcıların ülke piyasalarına olan algısını değiştirebilir. Bu yüzden bu gelişmeler TL varlıklarının değer kazanmaya devam etmesine neden olabilir. USDTRY paritesine baktığımızda, 2.90 desteğinin önemli olduğunu görüyoruz. Fiyatlar bu seviye üzerinden tepki yükselişi oluşturma çabasını sürdürüyor. Yukarı yönlü işlemler kısa vade de 2.95 seviyesine kadar sürmesi görülebilir. Ancak orta vade de görünüm TL yönünde olduğunu belirtelim. Fiyatların yeniden 3.00 TL seviyesini geçmediği müddetçe USDTRY paritesinde 2.84 üçgen formasyonu hedefi korunmaya devam edecektir.

Ikon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)