E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında kar satışları görülüyor---

Altında kar satışları görülüyor

Altında kar satışları görülüyor
03 Ocak 2013 - 12:28 borsagundem.com

Altın dün 1,694 doları görmesinin ardından kar satışları ile geriliyor

Altın, dünyanın dört bir yanında politika yapıcıların ekonomilerini desteklemek adına adım atmayı sürdürecekleri beklentisi ile 1,694 doları görmesinin ardından kar satışları ile geriliyor.
Spot altının onsu önceki yüzde 0.2'lik kazancın ve kaybın ardından pek fazla değişim göstermeyerek Londra'da yerel saatle 09.32'de 1,685.54 dolardan alıcı buludu. new york Comex'teki Şubat vadeli altının onsu yüzde 0.2 kadar düşüşle 1,686 dolardan işlem gördü.
Altın, dün dünyanın bir numaralı ekonomisi ABD'de kanun yapıcıların otomatik vergi artırımı ve harcama kesintilerini içeren mali uçurumdan kaçınmak adına hazırlanan tüzüğü onaylamaları ardından diğer emtia ile birlikte hareket ederek yükseliş yaşadı. Kıymetli metal 18 Aralık tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü. ABD Dolar Endeksi ise bugün 12 Aralık tarihinden bu yana en yüksek seviyesine çıktı.
Stokholm merkezli SEB AB emtia stratejisti Filip Petersson konuyla ilgili "Altın tam olarak hangi noktada duracağını bilemiyor ve öncelikli olarak riskli varlık yoluna eğim gösteriyor. Mali uçurumun neşesiyle felekten bir gece çaldı ama artık sabah oldu." yorumunda bulundu.
Dünyanın dört bir yanında merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek adına adımlar atmaları ve yatırımcının güvenli liman arayışı ile altın 2012 yılını yüzde 7.1 artıda tamamlarken kazancını da kesintisiz 12. yıla taşımış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)