E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında kâr satışlarına dikkat!---

Altında kâr satışlarına dikkat!

Altında kâr satışlarına dikkat!
22 Şubat 2011 - 10:30 borsagundem.com

Ortadoğu'da meydana gelen isyanlar emtia fiyatlarında artışa neden olurken uzmanlar yatırımcıları kâr satışları konusunda uyarıyor

Makro Ekonomik Görünüm: Libya’daki isyan piyasalarda endişelerin artmasına neden olurken güvenli liman olarak algılanan altına talebin artmasında etkili oldu. Günün genelinde 1389,40-1408,55 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %1,20 oranında değer kazandı. Bugün, Libya’daki gelişmelerin yanı sıra ABD tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1414,50 ons/dolar direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1385,60 ve 1398,70 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1414,50 ve 1427,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.
ECO YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)