E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında kararsızlık sürebilir---

Altında kararsızlık sürebilir

Altında kararsızlık sürebilir
19 Şubat 2016 - 11:18 borsagundem.com

Dünkü sert alıcılı seyrin ardından altın fiyatları kâr realizasyonu baskısıyla aşağı yönlü bir açılış gerçekleştirdi

Bu haftaya aşağı yönlü başlangıç yapan altın fiyatları, dün gelen alımlarla kayıplarını kısmen telafi etse de geçtiğimiz hafta gördüğü en yüksek seviye olan 1,263 dolar/onsu kırmayı başaramadı.

Dünkü sert kazanımlarlar 1240 dolara yakşaşan altın, bu kazanımların bir kısmını bugün geri vermesine karşılık hisse piyasalarındaki gerilemeyle güçlenen güvenli liman talebine paralel olarak ons başına 1,220 doların üzerinde tutundu.

Altın dün yüzde 2 değer kazanmasının ardından yüzde 0.4 gerileyerek 1,226.61 dolara inerken, geçen hafta bir yılın zirvesine yükselmesinin ardından gelen kâr satışlarıyla haftayı, haftalık bazda yüzde 1 kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Petrol fiyatlarında arz yönlü baskılar nedeniyle devam eden düşüşün küresel resesyon endişelerini canlı tutmasının yanı sıra son dönemde Ortadoğu kaynaklı jeopolitik risk algısının yüksek olması, altının kararsızlığının sürmesinde etkili oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)