E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında kritik gün!---

Altında kritik gün!

Altında kritik gün!
04 Kasım 2013 - 12:57 borsagundem.com

Altın piyasası, Cuma günü açıklanacak ABD Ekim ayı tarım dışı istihdam verisine odaklandı

Altın yatırımcısı, Cuma günü açıklanacak olan ABD Ekim ayı tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Yatırımcıların kritik veri öncesinde pozisyon almak istememesi altın fiyatlarının yatay seyretmesine neden oluyor.

Üst üste beş gün düşen altın Cuma günü 1305,69 dolarla 17 Ekim'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Spot altının ons fiyatı bugün ise seans başlangıcına göre yüzde 0,01'lik kayıpla 1315 dolarda seyrediyor. Fed, geçen ayki toplantısında Washington'daki bütçe savaşına dikkat çekerek, varlık alımlarından geri çekilmek için daha güçlü ekonomik verilerin gelmesini bekleyeceğini belirtmişti.

GÜÇLÜ VERİLER BEKLENTİYİ DEĞİŞTİRDİ
Fed'in bu açıklaması geri çekilmenin en erken gelecek yıl başlayabileceği yönünde beklentiye yol açmıştı. Ancak ABD fabrika üretimlerinin ve işsizlik maaşı başvurularının geçen hafta beklenenden iyi gelmesiyle piyasada geri çekilmenin bu yıl içerisinde başlayabileceği yönünde yeni bir beklenti oluştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)