E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltında neler oluyor?---

Altında neler oluyor?

Altında neler oluyor?
16 Ağustos 2013 - 10:24 borsagundem.com

Döviz Destek by A1 “faizler bu seviyede kalınacaksa altın alınmamalı” dedi...

Perşembe 15.30 verileri sonrası ABD ekonomisine dair iyimser hava ile tahvil faizlerinin yükselişi Dolar rallisini getirmiş ve bu ralli ALTIN’ı da 1320 seviyesine çekmişti. Biz de veriler sonrası raporumuzda “faizler bu seviyede kalınacaksa ALTIN alınmamalı” demiştik. Ama faizler o seviyede kalmadı, düştü... Hem de çok kısa bir sürede...
Önce 16.15’te sanayi üretimi verisi hayal kırıklığı yarattı, ardından ise 17.00’da Philadelphia Fed imalat endeksi beklenti altında kaldı. Bu noktadan sonra ABD tahvillerine gelen alışla faizler zirveden gerilemeye, Dolar da değer kaybetmeye başladı.
ALTIN’da piyasanın satış pozisyonlarının yoğunluğundan ve bunun ALTIN için bu aşırılık azalana kadar olumlu olduğundan son birkaç haftada defalarca bahsetmiştik. Tıpkı 1300’ün geçilmesinde olduğu gibi 1350’nin geçilmesi de birçok satış pozisyonunu kapanmaya zorladı ve alışların hızını arttırdı bu durum.
Şu anda teknik olarak ALTIN’ın görünümü daha da düzeldi ve vu ana düşüş trendinin devamı öncesinde bir miktar daha yükselişi beraberinde getirebilir. Tabii ki bu süreçte Çin’deki büyüme beklentilerini ve ABD verilerini her an incelemek gerekiyor, sonuçta her yükselişte ALTIN dengeye biraz daha yaklaşıyor... (dovizdestek.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)