E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında ralli sürüyor---

Altında ralli sürüyor

Altında ralli sürüyor
01 Şubat 2012 - 16:51 borsagundem.com

Altın ikinci gününde de rallisini sürdürerek Ocak ayında 32 yılın en büyük aylık rallisini yaptı

Almanya´dan gelen olumlu ekonomik veri ile toparlanan euronun desteğiyle altın ikinci gününde de rallisini sürdürerek Ocak ayında 32 yılın en büyük aylık rallisini yaptı.
Analistler büyük ölçüde altını bu yıl ralli yapmasını fakat yakın vadede bir geri çekilmenin olası olduğunu düşünüyorlar.
Saxo Bank kıdemli müdürü Ole Hansen, "Alıcılar euroya döndü ki bu da altının durumuna yardımcı oluyor. Dün biraz kar satışı oldu fakat aşağı yönde önemli bir seviye kırılmadı. Bu durum altında uzun pozisyonda olmak gerektiğini kanıtladı." dedi.
Hansen, son iki haftada güvenin arttığını ve düzeltmelerin kısa ömürlü olduğunu fakat aşırı alımda olunduğundan bir miktar konsolidasyon olabileceğini kaydetti.
Commerzbank analistlerinin hazırladıkları raporda; "Yunanistan ve Portekiz´e dair endişeler altına talebi yüksek tutuyor ve fiyatı destekliyor. Dün altın emtia fiyatlarındaki aşağı yönlü trendi kırdı ve sekiz haftanın zirvesine yükseldi. " denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)