E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında satış baskısı devam ediyor---

Altında satış baskısı devam ediyor

Altında satış baskısı devam ediyor
18 Temmuz 2016 - 08:35 borsagundem.com

Altın yeni haftaya satışlarla başladı, 1329 seviyelerinde seyrediyor

Altın fiyatlarında geçtiğimiz günlerde piyasalarda belirsizliklerin artması ile yatırımcıların altını güvenli liman olarak görmeleri sonucu yükselişlerin yaşandığı görüldü. Geçen hafta başında 1375 bölgesi üzerine kadar yükseliş gerçekleşti. Ancak ardından ilerleyen günlerde merkez bankalarının destekleyici açıklamaları ile düşüşe geçen altın 1320 dolara kadar gevşedikten sonra haftayı  mayıs ayından beri  ilk haftalık düşüşünü kaydederek 1338 dolardan kapattı. Şu saatlerde ise yüzde 0.58 kayıpla 1329 seviyesinde…

Önümüzdeki günlerde ABD’den gelecek olan verilerin beklentileri karşılamaya devam etmesi gerekiyor. Ve tabi ki de Fed’in faiz artırım süreci ile ilgili tutumu da sarı metalin kaderini belirleyecek .

Teknik açıdan satıcılı görünümünü koruyan altın fiyatlarında analistler 1334 seviyenin kırılması halinde 1345 ve 1360 bölgesinin önemli direnç olarak görüyor. Aşağıda ise sırasıyla 1315 ve 1305 bölgelerinin önemli destek konumunda.

S&P'den darbe sonrası Türkiye açıklaması

 

Borsa'da temkinli olunmalı

 

Dolar/TL 2.95 seviyelerine gevşedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)