E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları‘Altın’da senaryo değişti mi---

‘Altın’da senaryo değişti mi

‘Altın’da senaryo değişti mi
16 Eylül 2013 - 16:35 borsagundem.com

Dolar altın karşısında ne yaptı? Altındaki sıkıntılar ne yönde? Hindistan ne yapıyor? Döviz Destek by A1 krizi analiz etti…

Haftaya Summers haberi ile büyük sıkıntı ile başlayan Dolar, ALTIN karşısında değer kaybetmeyerek önemli bir sinyal verdi: ALTIN güçsüz.
 Bu güçsüzlüğün sebeplerini son günlerde çok vurguladık ama mevsimsel alış etkisinin kuvvetli olduğu Eylül ayını böyle geçirmesi ALTIN’daki sıkıntıların daha da derin olduğunu gösteriyor. Hindistan’daki düğün mevsimi için fiziki talebi yetiştirmek isteyen satıcıların Eylül’de alımlarını yaptıkları biliniyor. Hem Rupi’nin düşüşü hem de Hint hükümetinin önlemleri ALTIN ithalatını ciddi olarak etkilemiş görünüyor.
 Özetlersek Dolar endeksinin bir süre daha baskı altında olması, Çarşamba günü Fed kararları sonrası daha fazla değer kaybetmesi olası. Ama böyle bir senaryoda ALTIN’ın tekrar 1350’leri denemesi bizce iyi bir satış fırsatı olacaktır, şu aşamada yıl sonuna kadar sert bir değer kaybı ihtimali oldukça kuvvetli. ABD’deki borç tavanı ve bütçe görüşmeleri ise piyasanın en öne çıkan bilinmezleri. www.dovizdestek.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)