E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında sert yükseliş---

Altında sert yükseliş

Altında sert yükseliş
20 Haziran 2014 - 07:54 borsagundem.com

Altın, sert çıkışı ile birlikte 3 haftalık kazanca hazırlanıyor

Altın, 2 ayın yükseğine çıkmasının ardından Mart ayından bu yana en uzun haftalık kazancına yöneldi. Altının yükselişinde ABD'deki borçlanma maliyetlerinin düşük seviyede kalacağına dair beklentilerin alternatif yatırırm aracı olarak yatırımcıyı altına yönlendirmiş olmasının etkisi mevcut. Kıymetli metalin yükselişinde bir diğer etken ise Ortadoğu'daki çalkantı ve ABD'nin Irak'a hava saldırısı ihtimalinin dillendirilmeye başlanmış olması.

Altının onsu dün yüzde 3.3 sıçrayarak Eylül ayından bu yana en büyük yükselişi gösterdi, ardından 15 Nisan tarihinden bu yana en yüksek seviye olan 1,322 doları gördü. Kıymetli metalin onsu bugün yüzde 0.6 kayıpla Singapur saati ile 11.23'te 1,312.75 dolara gerilerken bu haftanın kazancını da yüzde 2.8'e tırpanlamış oldu. Altının düşüşünde konjonktürel nedenlerle yükselişi geçici bulan bazı yatırımcıların yüksek fiyatı kazanca çevirmek istemesinin de etksii mevcut.

Amerikan Merkez Bankası Fed, çarşamba günü yaptığı açıklamada faiz oranlarını dikkate değer bir süre yaklaşık sıfır seviyesinde tutmaya devam edeceklerini duyururken Irak ve birt miktar da Ukrayna'dan yükselen tansiyon altını ateşledi. Altın 12 yıllık rallisini Fed'in parasal genişlemeyi bitireceği spekülasyonları ile durdurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)