E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında uzun pozisyonlar azalıyor---

Altında uzun pozisyonlar azalıyor

Altında uzun pozisyonlar azalıyor
12 Ağustos 2013 - 15:03 borsagundem.com

Altında uzun pozisyonlar azalırken, kısa dönemli pozisyonlarda ise artış yaşanıyor...

Hedge fonlar son zamanlarda Fed ve ABD ekonomisi merkezli gelişmeler üzerine altında uzun pozisyonlarını azaltıyorlarlar. Altında uzun pozisyonlar azalıyor  Hedge fonlar Federal Reserve tarafından varlık alımlarının azaltılmaya başlanacağı söylentileri üzerine altında alım olacağı yönündeki iddialarını Haziran ayından bu yana en hızlı şekilde düşürdü.
Verilere göre para yöneticileri net uzun vadeli pozisyonlarını 6 Ağustos itibariyle yüzde 27 keserek 48,103 vadeli kontrata indirdiler. Kısa vadeli kontrat varlıkları ise yüzde 26 oranında yükseliş kaydetti. ABD'de işlem gören 18 hammaddeye yönelik net fiyat artışı iddiaları yüzde 19 düşerek Mart ayından bu yana en zayıf seviyeye geriledi.
Altın, Federal Reserve tarafından varlık alımlarının azaltılacağı spekülasyonlarının yapıldığı bir dönemde enflasyonun da hızlanmaması üzerine bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenini kaybetmesi üzerine Nisan ayında ayı piyasasına geriledi. Fed'in Chicago, Cleveland ve Dallas başkanları Charles Evans, Sandra Pianalto ve Richard Fisher geçtiğimiz hafta yaptıkları konuşmalarda politika yapıcıların ABD istihdam piyasasında görülen gelişmelerin ardından parasal teşviği kısmaya daha hazır olduklarını belirtti. ABD'de işsizlik başvuruları 3 Ağustos'ta biten hafta itibariyle Kasım 2007'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
US Bank varlık yönetim grubu kıdemli hisse stratejisti Jim Russell, "Küresel enflasyonel ortamın sakin kalacağını tahmin ediyoruz o yüzden altın almak için aceleci davranmayız. Enflasyon beklendiği gibi gelişmedi ve bizce gelişmeyecek" yorumunu yaptı.(Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)