E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında vade uzuyor---

Altında vade uzuyor

Altında vade uzuyor
02 Eylül 2013 - 15:15 borsagundem.com

Suriye'ye gerçekleştirilecek bir saldırının fiyatları artıracağı tahminleri altında ralli olacağı beklentisini oluşturuyor

Hedge fonlar ve diğer spekülatörler ABD'nin Suriye'ye bir askeri müdahale düzenleyeceği beklentileriyle beraber altında ralli beklentilerini artırıyorlar.
Para yöneticileri altın üzerine net uzun pozisyonlarını yüzde 34 yükselterek 97,902'ye çıkardı ve 22 Ocak'tan bu yana en yüksek sayıya ulaştı. Kısa vadeli kontratların sayısı ise yüzde 37 gerileyerek 32,088 oldu ve 11 ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.
İki yıl önce rekor kıran altın fiyatları bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenini kaybetmesiyle beraber rekor seviyeden yüzde 28 gerilemiş durumda. Fiyatlar Ağustos ayında yüzde 6.3 değer kazanırken, ABD hisseleri son bir yıldan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Suriye'ye askeri müdahale endişeleri Ortadoğu'daki petrol arzına yönelik sıkıntı oluşacağı beklentilerini de ortaya çıkardı.
Permanent Portfolio Family of Funds Inc. portföy yöneticisi Michael Cuggino, "Yatırımcılar altın hakkında algıları konusunda gözlerini açmaya başladılar. Tekrardan altından yatırım diye bahseden insanlar var. Fiziki talep hiç bir zaman tamamen durmadı" yorumunu yaptı.
Altın geçtiğimiz hafta Comex piyasasında yüzde 30 düşerek 30 sent yükseldi ve 1,396.10 dolar oldu. Bloomberg tarafından görüşleri alınan 23 analist fiyatların önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Altı analist fiyatların düşeceğini beklerken, 5 analist tarafsız kaldı. Altın vadelileri bugün yüzde 0.3 kayıpla 1,392.60 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)