E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüş eğiliminde---

Altın düşüş eğiliminde

Altın düşüş eğiliminde
20 Temmuz 2016 - 12:00 borsagundem.com

Altın 1326 dolar seviyelerine gevşedi

Altın, küresel ekonomiye ilişkin görünümün kötüleştiği bir ortamda, Asya hisse senetlerinin rallisini sonlandırması ve buna bağlı olarak güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artması sonucu kazancını korudu.

Dün  gün içinde yükselişin görüldüğü ons altın 1335 seviyesinde dirençle karşılaştı ve yeniden 1328 seviyelerine geriledi ve günü 1332 seviyesinden kapattı. Yeni güne yatay başlayan ons altın gelen satışların ardından şu saatlerde yüzde 0.40 eksi ile 1326 seviyesinden işlem görüyor.

 Analistlere göre teknik açıdan satıcılı görünümünü koruyan altın fiyatlarında 1335 seviyenin kırılması halinde önce 1347 ve arkasından 1358 direnci test edilebilir.  Aşağıda ise geri çekilmelerde 1320 desteğinin altına inilmesi halinde önce 1313 ve arkasından 1303 desteği test edilebilir.

Altın bu yıl, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı (Brexit) sonrası finans piyasalarında meydana gelen kargaşanın etkisi ile artan güvenli liman alımlarının desteği ile yüzde 26 ralli yaptı. Uluslararası Para Fonu (IMF) dünkü açıklamasında, Brexit'i işaret ederek, bu yıl için küresel büyüme tahminini düşürdü. İyileşen ABD verilerinden dolayı Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme beklentisi bir miktar güçlendi, ancak traderlar halen 2017 ortasına kadar faiz artırımına gidilme olasılığını yüzde 50'nin altında fiyatlıyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 26-27 Temmuz'daki toplantısında faiz indirimi olasılığı yüzde 8 olarak görülüyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü toplantısında politikasını değiştirmemesini bekliyor.

Borsa'da açıklanacak kararlar bekleniyor

 

Dolar 3.06 seviyelerine yükseldi

 

Petrol pozitif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)