E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yeni zirve gelir mi---

Altında yeni zirve gelir mi

Altında yeni zirve gelir mi
12 Ağustos 2013 - 11:00 borsagundem.com

Yükseliş ne zaman başladı? Dolar endeksinin rolü ne oldu? Kritik direnç neresi? Döviz Destek by A1, altını analiz masasına yatırdı…

Altın için son raporumuzu yazdığımız sırada ons fiyatları düşüş içindeydi. Biz de düşüşün devamının gelmesinin piyasanın satıcıya doyması sebebiyle zor olduğunu belirtmiş ve bant parametreleri koymuştuk.
Raporumuz sonrası altın düşüşüne devam etti ama bandın alt parametresi olarak paylaştığımız 1.270 seviyesini geçemedi ve ardından da yükselişine başladı. Bu yükselişte dolar endeksinin genel zayıflığı da önemli bir rol oynadı.
Altın için genel düşüş trendinin devamını beklediğimizi ama öncesinde piyasanın yüklü satış pozisyonlarını dengelemesi gerektiğini defalarca tekrarladık. Bu da bizi son düşüşün arkasına takılmaya değil aksine 1.270’den dönüş beklemeye itmişti.
Piyasada yaz rüzgarları ile dolar alış pozisyonlarının azaltımı bir süre daha devam edecek gibi. Bu yüzden altında kritik 1340 direncinin tekrar denenmesini ve büyük olasılıkla 1350-60 bölgesine ulaşılmasını bekliyoruz.
Tabii ki bu hafta açıklanacak ABD perakende satışlar, imalat endeksleri ve enflasyon verilerine göre bu görüşümüzü güncelleyeceğiz. (dovizdestek.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)